Senaryosunu Caner Erzincan ile Koray Yeltekin'in kaleme aldığı, kadrosunda Nazan Kesal, Taner Ölmez, Gürkan Uygun’u buluşturan ve yakın zamanda vizyona girecek ‘Hayatla Barış’ filminin galası yapıldı.

Hayatla Barış Filmi 2

HAYATLA BARIŞ FİLMİ NE ANLATIYOR? KONUSU NE?

Hayatla Barış, küçükken geçirdiği kaza nedeniyle engelle olmasına rağmen bu durumun hayatını engellemesine izin vermeyen Barış Telli’nin hayatına odaklanıyor. Geçirdiği kaza sonucu sağ bacağını kaybeden Barış Telli, yıllar içinden tenisten atletizme, sporun birçok alanında Türkiye rekoru kırdı. Ampute Futbol Milli Takımı’nda sayısız şampiyonluklar, gol krallıkları kazanan Barış Telli, zamanla “Ampute Messi” olarak anılmaya başladı.

Hayatla Barış Filmi 4

HAYATLA BARIŞ FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Türkiye'de ve dünyada "Ampute Messi" olarak tanınan milli sporcu Barış Telli'nin hayatının anlatıldığı "Hayatla Barış" filmi 23 Şubat 2024'te vizyona girecek.

Hayatla Barış Filmi 5

HAYATLA BARIŞ FİLMİ OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Küçük yaşta geçirdiği talihsiz kazadan sonra bir bacağını kaybeden Telli'nin hikayesini beyaz perdeye yansıtacak filmde Taner Ölmez, Nazan Kesal, Bülent İnal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Sinan Tuzcu, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu yer alıyor.

Hayatla Barış Filmi 3

BARIŞ TELLİ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Barış Telli, Türk ampute futbolcu ve milli atlettir. 24 Eylül 1989'da Kırıkkale'de doğan Telli, 4 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda sağ bacağını kaybetti. Ancak bu durum onun spor tutkusunu engellememiş ve engelleri aşarak başarılı bir kariyere sahip olmuştur.

Hayatla Barış Filmi 1

36 yaşındaki Barış Telli, spora olan ilgisini hiç kaybetmemiş ve çeşitli spor dallarında başarılı performanslar sergilemiştir. Ampute futbol, atletizm, tenis ve tekerlekli sandalye tenisi gibi sporlarda üstün başarılar elde etmiştir. Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmenlerinden biri olmuş ve birçok Türkiye rekorunu kırmıştır.

Hayatla Barış 3

2005 yılında ampute futbol kariyerine başlayan Telli, 2009 yılında Ampute Futbol Süper Ligi'nde 49 golle gol kralı olmuştur. Aynı zamanda Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nın da önemli bir üyesi olmuş ve uluslararası arenada ülkesini başarıyla temsil etmiştir.

Hayatla Barış 1

Barış Telli, atletizmde de büyük başarılara imza atmıştır. 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre koşu, yüksek atlama ve uzun atlama dallarında üç altın madalya kazanarak Türkiye'nin gururu olmuştur. 2014 yılında Avrupa'da yüksek atlama dalında ikinci olarak gümüş madalya elde etmiş ve Türkiye rekorunu kırmıştır.

Hayatla Barış 2

Başarılı spor kariyerinin yanı sıra, Barış Telli toplumda da büyük bir etki yaratmıştır. Engelli bireylere ilham veren bir figür olarak tanınmış ve UEFA, Össur gibi önemli kuruluşlar tarafından tanıtım elçisi olarak seçilmiştir.

Editör: Zeynep Baş