Büyükçekmece'de geçtiğimiz günlerde yaşanan bir cinayet olayı, güvenlik kameraları ve polis çalışmaları sayesinde aydınlatıldı. Ulus Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 50 yaşındaki Yıldıray Koç, alkol aldığı için sendeleyerek yürürken bir karanlık sokakta komando bıçağıyla öldürüldü. Olay, 27 Nisan'da saat 21.00 sıralarında gerçekleşti ve Koç, sokakta ağır yaralı halde bulunarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Komando Bicakli Cinayet 02052024 Dha5

GÜVENLİK KAMERASINDA CİNAYET ANI

Polis, olayın gerçekleştiği bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek, Yıldıray Koç'un sokakta yürürken ardından bir kişinin takip ettiğini ve karanlık bir sokağa saptığını tespit etti. Görüntülerde şüphelinin, Koç'un peşinden gidip bir süre sonra koşarak olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi. Şüphelinin üzerinde beyaz ayakkabı, siyah kapüşonlu polar ve siyah eşofman olduğu görüldü.

Komando Bicakli Cinayet 02052024 Dha6

ŞÜPHELİNİN İTİRAFI VE TUTUKLANMASI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Azad Morkoyun'u olaydan bir gün sonra düzenlenen operasyonla Büyükçekmece'de yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulandığında cinayeti işlediğini itiraf etti. Morkoyun, "Yolda alkollü olduğu için sendeleyerek yürüyen bir kişiyi gördüm. Daha önceden hiç tanımıyordum. Bu durumda olduğu için ona sinirlendim. Karanlık bir sokağa girdiğinde arkasından yaklaşarak onu bıçaklayarak cezalandırdım" şeklinde konuştu.

Komando Bicakli Cinayet 02052024 Dha7

CİNAYETLE İLGİLİ DELİLLER ELE GEÇİRİLDİ

Cinayetle ilgili kullanılan komando bıçağı ve şüphelinin olay günü giydiği kıyafetler, Azad Morkoyun'un gösterdiği yerde bulundu. Tamamlanan işlemlerinin ardından şüpheli, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Komando Bicakli Cinayet 02052024 Dha8

Komando Bicakli Cinayet 02052024 Dha9

Yıldıray Koç (Maktül)

Editör: Mevlüt Peker