Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, Pakistan'da gerçekleştirildiği iddia edilen suikast operasyonlarına dair konuştu. Bakan Singh, Hindistan'ın ulusal güvenliğini tehdit eden her türlü terör eylemine karşı gereken adımların atılacağını vurgulayarak, "Gerekirse Pakistan'a girer ve öldürülmesi gereken kişileri öldürürüz" dedi.

Hindistan Savunma Bakani 05042024 2

HİNDİSTAN'IN PAKİSTAN POLİTİKASI

Hindustan Times'ın haberine göre, Singh, Hindistan'ın komşusu Pakistan'daki terörist tehditlere karşı müdahale edeceğini ifade etti. Hindistan'ın terörle mücadelede kararlı olduğunu belirten Singh, ülkesinin terörle bağlantılı herhangi bir faaliyete karşı sessiz kalmayacağını vurguladı. Singh, "Gerekirse Pakistan'a girer ve öldürülmesi gereken kişileri öldürürüz." diye konuştu.

SİNGH'DEN BARISÇIL VURGULAR

Aynı zamanda Hindistan'ın saldırgan bir ülke olmadığını belirten Singh, Hindistan'ın komşularıyla iyi ilişkiler kurma arzusunu da dile getirdi. Hindistan'ın tarihsel olarak hiçbir ülkeye saldırıda bulunmadığını ve işgal etmediğini hatırlatarak, Hindistan'ın barış yanlısı bir ülke olduğunu vurguladı.wHindistan Savunma Bakani 05042024 3

THE GUARDIAN'IN İDDİALARI

İngiliz The Guardian gazetesinin raporunda, Hindistan'ın 2020 yılından itibaren Pakistan içerisinde terörist olarak nitelendirdiği 20 kişiye yönelik suikast emirleri verdiği iddia edildi. Haberde, bu iddiaların Pakistanlı ve Hintli istihbarat kaynaklarına dayandırıldığı belirtildi.

HİNDİSTAN'IN TERÖRE KARŞI TUTUMU

Savunma Bakanı Singh, Hindistan'ın terörizme müsamaha göstermeyeceğini ve ülkenin refahını tehdit eden her türlü eyleme karşı kararlılıkla mücadele edeceğini ifade etti. Bakan, Hindistan'ın teröre karşı verdiği mücadelenin ulusal güvenlik politikasının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

Editör: Mevlüt Peker