Hindistan'ın Mumbai kentinde fırtına sırasında 30 metre yüksekliğindeki reklam panosunun devrilmesi sonucu can kaybı 14'e yükseldi.

FIRTINA VE FELAKET

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin başkenti Mumbai'de dün etkili olan fırtına, Ghatkopar bölgesinde büyük bir felakete yol açtı. Fırtına sırasında 30 metre yüksekliğindeki bir reklam panosu, yol kenarındaki akaryakıt istasyonuna devrildi.

MAHSUR KALANLAR VE KURTARMA ÇALIŞMALARI

Reklam panosunun devrilmesiyle araçlar ve insanlar enkaz altında kaldı. Mumbai belediye yetkilileri, olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiğini, hastaneye kaldırılan 75 kişiden 31'inin taburcu edildiğini açıkladı. Yaklaşık 25 kişinin ve bazı araçların hala enkaz altında olduğu tahmin edilirken, olay yerindeki kurtarma çalışmaları sürüyor.

İZİNSİZ REKLAM PANOSU

Belediye tarafından yapılan açıklamada, reklam panosunun sahibi şirketin, panoyu koymak için gerekli izinleri almadığı bildirildi. Bu ihmalin facianın büyüklüğüne katkıda bulunduğu belirtildi.

YAPISAL DENETİM TALİMATI

Maharaştra Eyalet Başbakanı Eknath Shinde, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tür kazaların tekrar yaşanmaması adına Mumbai'deki tüm panoların yapısal denetiminin yapılması ve tehlikeli olanların derhal kaldırılması yönünde talimatlar verildi" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI

Reklam panosunun sahibi şirket hakkında polis soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, şirketin gerekli izinleri almadan panoyu yerleştirmesi üzerine yoğunlaştığı bildirildi.