Müslümanların kitabı olan Kur’an-ı Kerim’e yönelik son yıllarda çirkin saldırılar arttı. Belçika, Danimarka, Hollanda gibi AB ülkelerindeki ırkçı ve İslam karşıtı provokatörler tarafından gösteri aleti haline gelen Kur’an-ı Kerim, defalarca yakıldı. Her defasında bölgede polislerin koruması altında yapılan eylemde bu kez gözaltı gerçekleşti. Hollanda’da ırkçı olduğu bilinen grup PEGIDA lideri yine Kur’an’a çirkin bir saldırı gerçekleştirdi. 

Hollanda1

GÖZLATINA ALINDI

Hollanda’da Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) adlı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, bir kez daha Kur'an-ı Kerim'i hedef aldı. Hakkındaki kente giriş yasağına itiraz etmek üzere mahkemeye katılmak için geldiği Arnhem'de Wagensveld, köpek tasması taktığı Kur'an-ı Kerim'i sokakta yerde sürükledi. Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları nedeniyle daha önce 6 ay kente girişi yasaklanan Wagensveld, provokatif eyleminin ardından gözaltına alındı.

Pegıdagozaltı

POLİS BİLGİ VERMEDİ

Polis, Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına alındığını belirtilerek, ne zaman serbest bırakılacağını açıklamadı.

Pegida2

Editör: Kübra Şenal