Sosyal medya fenomeni, internet ünlüsü Ecem Taşer, kocası olmadan yalnız geçirdiği tatilin ardından HPV aşısı olunca tepkilerle karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde eşi olmadan tatile çıkan ve dönüşte HPV aşısı olan internet fenomeni Ecem Taşer, sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kalıyor. Viral videolarıyla tanınan Ecem Taşer, bu kararı nedeniyle eleştirilere maruz kaldı ve hatta kendisine hakaret edenlere karşı dava açacağını duyurdu. Ardından Ecem Taşer, tartışmaların ortasında Instagram hesabını devre dışı bıraktı.

Kargaşa, Ecem Taşer'in kocası yokken tek başına yaptığı tatili anlatan bir video paylaşmasıyla başladı. Seyahatten döndükten sonra, takipçilerini bilgilendirmek amacıyla HPV aşısı olma deneyimini de görüntülü olarak belgeledi. Ancak, tartışmalar aşıdan Ecem Taşer’in kişisel hayatına kayınca işler beklenmedik bir hal aldı.

SADAKATSİZLİK SUÇLAMALARI YAPILDI

Sosyal medya kullanıcıları, Ecem Taşer'in eşi olmadan tatile çıkma ve ardından HPV aşısı olma kararının sadakatsizliğe işaret ettiği yönünde spekülasyonlar yapmaya başladı. Çok sayıda kişi Ecem Taşer'i eşine sadakatsizlikle suçladı. Aşağılayıcı yorum yağmuruna tutulan Ecem Taşer, ilk tepkisini, kendisine internet üzerinden saldıranlara karşı yasal yollara başvurma niyetini açıklayarak verdi. Sosyal medya fenomeni Ecem Taşer, kendisine yöneltilen hakaretler ve aşağılayıcı dil karşısında duyduğu öfkeyi dile getirdi.

ECEM TAŞER’E DESTEK DE VAR TEPKİ DE

Olumsuz yorumlara rağmen Ecem Taşer, başta kadınlar olmak üzere takipçilerinden de büyük destek gördü. Kendisine destek olanlara teşekkür eden Ecem Taşer, internetteki tepkileri körükleyenleri “zehirli zihniyet” olarak nitelendirdi. Sosyal medya fenomeni Ecem Taşer, hakarete başvuranlara karşı yasal işlem başlatma sözü verdi.

Olayın daha da büyümesi ve içinden çıkılmaz hale gelmesi sebebiyle Ecem Taşer, tartışmalardan bunalarak Instagram hesabını devre dışı bırakmaya karar verdi ve solo tatili ile HPV aşısı etrafında süregelen tartışmalara son noktayı koydu.

HPV AŞISI NEDİR? HPV AŞISI NEDEN YAPTIRILIR?

Ecem Taşer’in kocası olmadan tatile yalnız gitmesi, tatil dönüşü ise HPV aşısı yaptırdığı anları paylaşması neden akıllara “sadakatsizlik, aldatma” gibi dillendirilmesi pek de hoş olmayan konuları getirdi? Cevabını anlamak için HPV aşısını tanımak gerekiyor. Ancak bu, hiçbir delili olmayan konuda insanların, başkalarının özel hayatına saldırmasını, hakarete varan eleştirilerde bulunmasını haklı da çıkarmıyor.

Human Papillomavirus aşısının kısaltması olan HPV aşısı, dünya çapında en yaygın cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan birine karşı kritik bir savunma oluşturuyor. İnsan Papilloma Virüsü (HPV), öncelikle cinsel temas yoluyla bulaşan ve genital siğillere neden olmanın yanı sıra rahim ağzı kanseri, vulva kanseri, vajinal kanser, penis kanseri, anal kanser ve baş ve boyun kanserleri dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla bağlantılı olan bir grup virüsü kapsıyor.

Cervarix ve Gardasil olarak bilinen iki ana formda mevcut olan HPV aşısı, en yaygın olarak rahim ağzı (uterus) kanseri ile ilişkili olan HPV suşlarına karşı koruma sağlamak üzere özel olarak tasarlandı. Özellikle Gardasil, genital siğillerin önlenmesinde de ek fayda sağlıyor. Genellikle 9 ila 45 yaş arasındaki insanlar için tavsiye ediliyor. HPV aşısı, cinsel aktivite başlamadan önce yapıldığında daha güçlü koruma sağlayabildiğinden, erken yaşta, tipik olarak 11 ila 12 yaşlarında uygulandığında en etkili olduğu biliniyor.

HPV aşısının birincil amacı, HPV'nin neden olduğu, ağız-genital temas yoluyla ortaya çıkabilen servikal, vajinal, vulvar, anal ve oral kanserler de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlıyor. Ayrıca, genital siğillerin ve HPV ile ilişkili diğer enfeksiyonların önlenmesinde önemli bir rol oynuyor.

HPV enfeksiyonları genellikle asemptomatik, bu da aşılamayı HPV ile ilişkili sağlık komplikasyonları riskini azaltmak için proaktif bir yaklaşım haline getiriyor. HPV esas olarak cinsel aktivite yoluyla bulaştığından, aşı özellikle cinsel olarak aktif hale gelmeden önce ergenler için çok önemli. Bununla birlikte, HPV enfeksiyonu riski kişinin yaşamı boyunca devam ettiği için daha ileri yaş grupları için de faydalı.

Özetle HPV aşısı, HPV enfeksiyonlarının ve ilgili kanserlerin önlenmesinde önemli bir tıbbi ilerlemeyi temsil ediyor. Aşı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve önerilen yaş gruplarındaki bireyler için uygunluğunu belirlemek için sağlık uzmanlarına danışmak gerekiyor.

Editör: Mevlüt Peker