Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 4 yeni Yargıtay üyesini belirlemek için yarın toplanıyor. Ekran Haber’in ulaştığı kulis bilgilerine göre, kritik isimler Yargıtay üyesi olacak.

Yargıtay’ın eksik üyeliklere dair bildiriminin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu harekete geçti. 4 yeni Yargıtay üyesinin belirlenmesi için Kurul seçim kararı aldı. Yarın toplanacak HSK Genel Kurulu’nda Yargıtay’ın yeni üyeleri belirlenecek.

Peki kimler Yargıtay üyesi olacak? Ekran Haber’in edindiği kulis bilgilerine göre; Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Anadolu Adliyesi Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Yargıtay’ın yeni üyeleri olacak. Söz konusu isimler, Yargıtay üyeliğine seçilmeleri halinde 12 yıl boyunca görev yapacaklar.

BAŞSAVCILAR DA DEĞİŞECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça’nın Yargıtay üyesi seçilmesi halinde yerine gelecek isim için de kulisler hareketlendi. Akça’nın yerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse’nin gelmesi bekleniyor. Karaköse’den boşalan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na ise Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak’ın geleceği kaydediliyor.

Editör: Halide Tonga