Düğünlerde müzik yapan, kendisine ait besteleri olan, O Ses Türkiye’ye kayıt videosu gönderen Hüseyin Acun’un şizofreni raporu olmasına rağmen cezaevine gönderildiği iddia edildi. Peki, Hüseyin Acun neden öldü? Hüseyin Acun neden cezaevine girdi, neden tutuklandı? 

HÜSEYİN ACUN NEDEN ÖLDÜ?

Hüseyin Acun'un ölüm nedeni hala belirsizliğini koruyor. Resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı, ancak cezaevi görevlilerinden bazıları, Acun'un yalnız kaldığı hücresinde intihar ettiğini iddia ettiler. 

Hüseyin-Acun-2

HÜSEYİN ACUN KİMDİR?

Hüseyin Acun Kayserili bir ses sanatçısıdır. 42 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Acun, düğünlerde sahne alıp kendi bestelerini söylüyor ve bu eserleri kendi YouTube kanalında paylaşıyordu. Hüseyin Acun ayrıca, 'O Ses Türkiye' yarışmasına katılmak başvuru yapmış ancak bazı nedenlerden dolayı başvurusu iptal olmuştu. 

Hüseyin-Acun-1

HÜSEYİN ACUN NEDEN CEZAEVİNE GİRDİ, NEDEN TUTUKLANDI?

“Uyuşturucuyu Övme” suçundan ceza alan Hüseyin Acun, önce sağlık raporu nedeniyle denetimli olarak tahliye ediliyor. Denetim kapsamında düzenli olarak kan vermesi gereken Hüseyin Acun, kan vermeyi ihmal ediyor. Ardından da narkotik polisleri eve gelerek, “ifade vermen gerekiyor” diyerek Acun’u götürüyor.

Daha sonra, Hüseyin Acun tutuklanarak Kayseri-Bünyan Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Ertesi gün de aileye Acun'un ölüm haberi geldi.