İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB üniversite burs sonuçları 2023 - 2024 açıklandı mı? İstanbul, 9 Aralık 2023 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan üniversite burslarına dair heyecan dorukta. 2023-2024 eğitim öğretim yılında sağlanan geniş kapsamlı öğrenci burslarına dair sonuçlar, bekleyen öğrenciler için erişime açıldı. Bu yılki programla toplamda 75 bin üniversite öğrencisine burs verilmesi hedefleniyor.

İBB BURS BAŞVURULARININ SONA ERİŞİNDEN 26 GÜN SONRA!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 Kasım tarihinde sona eren burs başvurularının ardından değerlendirme sürecine girdi. Bu sürecin tamamlanmasının üzerinden 26 gün geçti ve sonuçlar merakla bekleniyor. Öğrenciler, sonuçları öğrenmek için İBB'nin resmi internet sitesini sıkça ziyaret ediyorlar.

İBB BURS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANINA İNTERNET ÜZERİNDEN ERİŞİLEBİLECEK!

Sonuçların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanacağı belirtiliyor. Başvuru yapan adaylara sonuçlar basılı veya mail yoluyla bildirilmeyecek. Bu nedenle sonuçları öğrenmek isteyen öğrencilerin, resmi internet sitesini düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor.

İBB BURS BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

İBB burslarından yararlanmak isteyen adayların, açık öğretimde okuyanlar, yurt dışında eğitim alanlar, ön lisans ve lisans eğitimi alan 30 yaşından büyük öğrenciler dışında kalan öğrenciler olmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında yanlış bilgi veren öğrenciler, burs kazanmaları durumunda ödeme alamayacaklar.

İBB BURS EĞİTİM DESTEĞİ DETAYLARI NELER?

Ara sınıfta eğitim alan öğrenciler ve ilk kez üniversiteye başlayan öğrencilere yönelik sağlanacak eğitim desteği ile ilgili detaylar da belli oldu. Bu destekler, İBB'nin öğrencilere sunacağı katkıların bir parçasını oluşturuyor.

Sonuçlar için öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği şu dönemde, İBB'nin resmi internet sitesi sonuçlar için en güvenilir kaynak olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan burslar, öğrencilere önemli bir maddi destek sağlamaya devam ediyor.

2023-2024 İBB BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan üniversite burslarına yönelik heyecan dorukta. 2023-2024 eğitim öğretim yılında geniş kapsamlı öğrenci burslarına dair sonuçlar, değerlendirme işlemlerinin ardından açıklanacak. İşte burs sonuçları ve detaylar:

İBB BURS SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi burs başvuruları sona erdikten sonra değerlendirme işlemleri başladı. Değerlendirme işlemleri sona erdiğinde, sonuçların en geç Aralık ayının ikinci haftasında açıklanması planlanıyor. Öğrenciler sonuçları bu tarihten itibaren öğrenebilecekler.

İBB BURS DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Burs verilecek öğrencilerin seçiminde çeşitli kriterler göz önünde bulunduruluyor. Ekonomik durum, eğitim alınan şehir, ve diğer faktörler bu değerlendirmelerde etkili olacak.

İBB BURS MİKTARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplamda 75 bin öğrenciye burs verme hedefini açıkladı. Bursiyerlere 2.500 TL olmak üzere 3 taksitte toplamda 7.500 TL burs ödemesi yapılacak.

İBB BURS İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

İBB burslarından yararlanamayacak gruplar ise şu şekilde sıralanıyor: Yurtdışında eğitim görenler, ücretli değişim programlarında bulunanlar, açıköğretim fakültelerinde eğitim alanlar, ön lisans ve lisans seviyesinde 30 yaşından büyükler, yüksek lisans ve doktora seviyesinde ise 40 yaşından büyükler, disiplin cezası alanlar ve sabıka kaydı bulunanlar burs başvurusu yapamazlar.

İBB BURS SORGULAMA EKRANI >>>

Editör: Mevlüt Peker