Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, binlerce vatandaşın cep telefonlarına gördenilen “e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır.” mesajı ile dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı uyarısında bulundu.

Son yıllarda özellikle sosyal medya ve SMS’ler üzerinden yayılan dolandırıcılık girişimlerine bir yenisi daha eklendi. “İBB Mezarlık Daire Başkanlığı” göndermiş gibi davranılan sahte cep telefonu mesajında vatandaşların e-Devlet şifreleri ele geçirilmek istendi. Mesajı gönderenin “IBBMEZDAIBS” olarak göründüğü cep telefonu mesajında “e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz” denildi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ’NDEN E-DEVLET MESAJI UYARISI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya platformu X’teki @dmmiletisim hesabından paylaşımda bulunarak, binlerce vatandaşın cep telefonuna gelen, "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." ifadelerinin yer aldığı kısa mesajların (SMS) dolandırıcılık amacını taşıdığı uyarısında bulundu.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya platformu X’teki @iletisim kurumsal hesabından da yeniden yayınlanan uyarıda “Kısa mesajda yer alan link aracılığıyla vatandaşların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmek istendiği” belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşlarının isim ve logolarının taklit edilmesi suretiyle gerçekleştirilmek istenilen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması tavsiye ve uyarısında bulundu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, resmi kurumların bildirimleri dışında hiçbir bildirim ya da duyuruya itibar edilmemesini istedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN SAHTE “E-DEVLET” MESAJI UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya platformu X’teki @istanbulbld hesabından açıklama yaparak, bazı vatandaşların cep telefonlarına, İBB’ye bağlı Mezarlıklar Daire Başkanlığından gelmiş gibi davranılan SMS’in varlığının tespit edildiğini vurguladı ve sahte kısa mesajla ilgili cep telefonu sahiplerinin hiçbir işlem yapmamasının önemli olduğu uyarısında bulundu.

Editör: Mevlüt Peker