Ülke genelinde içki kaçakçılığı ve sahteciliğinin önüne geçmek için ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Emniyet güçleri, suçluların faaliyetlerini ortadan kaldırmak ve toplumun sağlığını korumak için kararlılıkla mücadele ediyor. Bu kapsamda 81 ile eş zamanlı yapılan ve 216 şüphelinin gözaltına alındığı başarılı operasyonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu.

81 il alkol operasyonu5

EKİPLER DİDİK DİDİK ARADI
Yüzlerce polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin araçları ve adresleri arandı. Ekiplerin ince ve titiz çalışmaları sonucu 25 kaçak ve sahte alkollü içki imalathanesi tespit edilirken çok sayıda piyasaya sürülmeye hazır kaçak ve sahte alkollü içki ele geçirildi.

81 il alkol operasyonu3

43 MİLYON LİRALIK VERGİ KAYBI
Yapılan operasyonda 30 bin 126 litre etil alkol, 15 bin 300 litre kaçak sahte içki, 3 bin 132 şişe kaçak sahte içki, 1497 boş şişe, 2 bin 364 bandrol, 2 bin 658 alkol aroması ve 2 bin 134 etiket ele geçirildi. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı ekiplerinin de katıldığı operasyonda yaklaşık 43 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildi.

81 il alkol operasyonu1

“ARTARAK DEVAM EDECEK”
Ekiplerin hummalı çalışmalarının 216 şüpheli gözaltına alındı. 81 ilde eş zamanlı yapılan kapsamlı operasyonda ‘kararlılık ve devamlılığa’ dikkat çeken Yerlikaya, “Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." ifadesini kullandı.

Editör: Zeynep Baş