CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'na gelen ve eylemciler tarafından protesto edilen Mahmut Tanal, bölgede provokasyonun dozunu artırdı. Mahmut Tanal, önce görevini yapan jandarmaya ağır hakaretler etti ardından provokasyona gelmeyen personeli kovaladı.

PROVOKASYONU DEVAM ETTİRDİ: JANDARMAYA 'EŞKIYA' DEDİ

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bölgede kimlik kontrolü yapan jandarma personeliyle tartıştı.

Jandarma astsubayının, "İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?" sözlerine öfkelenen Tanal, "Fişleme yapamazsınız bana kararı gösterin" diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalıştı. Jandarmanın elindeki belgeyi almaya çalışan Tanal, bölgeden uzaklaşan personeli 'eşkıya' olarak niteledi ve kovalayarak yakalamaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Tanal'ın jandarmaya 'eşkıya' ifadesini kullanması tepkilere yol açarken İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir “KANUN ORDUSUDUR” ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza “eşkıya” diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

Editör: Site Yönetim