İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkında sosyal medyada yer alan çeşitli iddialar üzerine harekete geçtiğini duyurdu. Bakanlık, konuyla ilgili olarak mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi.

TÜRKİYE'DE ORGANİZE SUÇLA MÜCADELEDE BÜYÜK BAŞARILAR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 yıldır yürütülen ve "yeniden büyük ve güçlü Türkiye" hedefine ulaşma noktasında büyük gayretler sarf edildiği vurgulandı. Bu çabaların bir parçası olarak, son 10 ay içinde uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel düzeylerde toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiği bilgisi paylaşıldı. Bunlardan 15'inin uluslararası, 40'ının ulusal, 78'inin bölgesel ve 336'sının yerel organize suç örgütleri olduğu bildirildi.

ANKARA EMNİYETİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Açıklamada ayrıca, bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili yapılan paylaşımların dikkate alındığı ve bu iddiaların aydınlatılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından özel olarak mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiği ifade edildi. Ankara'da daha önce soruşturulmuş ve mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili iddiaların araştırılacağı belirtildi.

Editör: Mevlüt Peker