Sütten peynire, yağdan çay ve una... Fahiş fiyat uygulayan işletmelere göz açtırılmadı. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu toplandı, fahiş fiyat uygulayan, arz-talep dengesini bozan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı. Ceza miktarı 2023'ün ilk 6 ayında 152 milyon lirayı aştı...

'ÇAY ÜLKESİYİZ AMA...'

Bakanlık denetimlerini sıklaştırırken vatandaşlar da fahiş fiyat uygulayanlara tepki gösterdi. Zamların peş peşe gelmesinden yakınan bir vatandaş, Türkiye'nin çay ülkesi olduğunu ancak fiyatların bu kadar artmasına inanamadığını ifade ederek "Müthiş zam var ya böylesi tarihte görülmemiş" dedi.

fahis fiyat artislarina karsi denetim vatandas isyan etti 1

Bir vatandaş ise cezaların yetersiz olduğunu bunu durdurmanın tek yolunun fahiş artırım yapan yerlerin kapatılması gerektiğini ifade etti.

fahis-fiyat-artislarina-karsi-denetim-vatandas-isyan-etti-2

OTOMOTİV SEKTÖRÜ DE MERCEK ALTINDA

Sadece marketlerdeki fahiş fiyat artışları değil, otomotiv sektöründeki stokçuluk da mercek altına alındı. Sıfır (0) kilometre araçlarda stokçluk iddiları da değerlendirildi, 13 ayrı firmaya 15 ayrı aykırılıktan 66 milyon 879 bin lira para cezası kesildi. Otomotivde 648 yetkili bayii denetlenirken deprem sonrası e-ticarette fiyatlarda fahiş artış yaptığı tespit edilen 353 firmaya 84 milyon 975 bin 532 lira idari para cezası kesildi.

Editör: Site Yönetim