Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğu bölgelerinde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Güney yönlerden esmesi beklenen rüzgarların zaman zaman fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Firtina 17042024 2Firtina 17042024 1

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Yetkililer, beklenen şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle başta ulaşım olmak üzere, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yaşayanların ve bu bölgelerde seyahat edecek olanların daha hassas davranmaları öneriliyor.

Firtina 17042024 4

NE GİBİ ÖNLEMLER ALINABİLİR?

Bu doğa olayının getirebileceği olası zararlara karşı alınması gereken önlemler arasında, dış mekanlardaki eşyaların güvenli bir şekilde sabitlenmesi, gereksiz yere dışarı çıkılmaması ve özellikle yaşlı ile kronik rahatsızlıkları olan insanların durumlarını göz önünde bulundurarak hareket etmeleri yer alıyor. Vatandaşların resmi duyuruları ve hava durumu raporlarını yakından takip etmeleri büyük önem taşıyor.

Editör: Mevlüt Peker