İKİNCİ DÖNEM OKULLAR AÇILACAK MI?

Okullar 19 Ocak cuma günü son ders zilinden sonra yarıyıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile son hafta dersler olmadan sosyal faaliyetler ile geçirecek öğrenciler tatile hazırlanıyor. Bu sırada sosyal medyada, "okullarda ikinci dönem açılmayabilir" iddiası gündeme geldi. İkinci dönem okullar açılmayacak mı?

ogrenciler_okul_9

İkinci dönem online eğitim mi olacak? soruları veliler ve öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. iddiaya yönelik gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Peki, 5 Şubat'ta okullar açılacak mı? İkinci dönem okul var mı?

okul-1

İKİNCİ DÖNEM ONLİNE EĞİTİM Mİ OLACAK?

İkinci dönem online eğitim mi olacak? sorularının asıl sebebi; havaların soğumasıyla birlikte artan grip vakaları ve son dönemde konuşulmaya başlayan JN1 varyantı oldu. İnfluenza ve JN1 vakalarının artması herkesi endişelendirerek koronavirüs zamanlarını hatırlattı. Sosyal medyada "okullar ikinci dönem açılmayabilir" şeklindeki iddialar yayıldı.

ogrenciler_okul_8

İddiaya bağlı olarak öğrencilerin online eğitimle yeni dönemi sürdüreceği de konuşulanlar arasındaydı. Konuyla ilgili 2023-2024 eğitim öğretim yılı MEB takvimi kontrol edilirken gerçek de belli oldu. İkinci dönem okullar açılacak mı, ne zaman açılacak? soruları yanıt buldu.

ogrenciler_okul_2

MEB TAKVİMİ KESİN!

İkinci dönem okullar açılacak mı? sorusu gündemde yerini alırken, iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre 22 Ocak itibarıyla 15 Tatil (Sömestr) başlıyor.

okullar-yılbaşı-tatil-mi

İki hafta süreyle derslere ara verecek öğrenciler dinlenecek ve ardından ikinci döneme hazırlanacak. İkinci dönem okullar açılacak ve dersler örgün eğitim olarak sürdürülecek.
 

Editör: Nurseli Fırat