İkinci ortak sınav tarihleri ne zaman? Ortaokul ve lise öğrencilerinin katılım sağlayacağı ortak sınavlar için sınavın net tarihini merak ediliyor. 2. ortak sınavlar ne zaman yapılacak? İkinci ortak sınavı konuları neler? İşte detaylar...

2.-ortak-sınavlar

2. Ortak Sınavlar Ne Zaman?

ikinci ortak sınavlar, ortaokul ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Her dönemde iki kez yapılan ortak sınavlar, ölçme değerlendirme merkezleri tarafından yürütülecek. Uygulama, okulda öğretmenler tarafından yapılacak. Ortak sınavlar ölçme değerlendirme ilkelerine göre ve kazanımları ölçen sorulardan oluşacak.

İkinci Ortak Sınav Tarihleri

1. dönem 2. ortak sınav tarihleri ve konuları heyecanla bekleniyor. Sınava katılacak öğrenciler için, ortak sınavlarda sorulacak soruların konuları ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Öğrenciler, 1. dönemin ikinci ortak sınavlarına 25 Aralık-5 Ocak tarihleri arasında katılacak.

Meb-ortak-sınavlar-ikinci-birinci-dönem

Ortak Sınav Konuları Neler?

Ortak sınavlara ilişkin açıklama yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı, konuları ve hangi konudan kaç soru sorulacağını gösteren tabloları bakanlığın internet sitesinde erişime açtı. 

Ortak Sınav Konuları ve Tarihleri

6. sınıflar Türkçe ve Matematik dersleri için 26 Aralık Salı günü, 9. sınıflar ise Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik dersleri için 27 Aralık Çarşamba günü ortak sınava girecek. 6. sınıfların sınavları 16'şar sorudan, 9. sınıfların sınavları ise 20'şer sorudan oluşacak.

ikinci-ortak-sınavlar-ne-zaman

Ortak Sınava Katılamayanlar Ne Yapacak?

Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları da yapılacak. Ülke ve il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavların mazeret sınavı tarihleri milli eğitim müdürlüklerince ayrıca duyurulacak ve okul müdürlükleri tarafından e-Okul'a girilecek.

Editör: Nurseli Fırat