Kahve ithalatıyla ve araç kiralama işiyle uğraştığını söyleyen Murat Ş., aralarında futbolcuların, savcıların, polislerin ve iş insanlarının da olduğu kişileri 100 milyon TL dolandırdı. Ekran Haber'in ulaştığı bilgilere göre, bir banka müdürü ile ortak olduğu iddia edilen Murat Ş., yüksek kazançlar vaat ederek insanlardan para topladı ve ardından kayıplara karıştı. Murat Ş.’nin Fatih Terim ve futbolcularla çektirdiği fotoğrafları dolandırdığı kişilere göstererek, bu kişileri arkadaşı olarak tanıttığı ortaya çıktı. Bu sayede Galatasaraylı eski futbolcu Vedat İnceefe de dolandırıcının ağına düşen isimlerden biri oldu.

Ikinci Secil Erzan Vakasi 100 Milyonluk Vurgun 10Ocak2024 (2)

Vedat İnceefe - Eski Milli Futbolcu

TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

İddiaya göre, mağdurlardan paraları toplayan Murat Ş., mağdurlar paralarını geri istediğinde hesaplarında bloke olduğunu ve bu nedenle ödemede sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Ortak olduğu banka müdürünün yanına giderek mağdurlarla görüştüren Murat Ş., yaşanan durumun düzeleceği yönünde yalan söylettiği öğrenildi. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar ise banka müdürünün yanına gittiğinde, banka müdürü kendisinin de mağdur olduğunu ve tehdit altında olduğu için suça ortak olduğunu dile getirdi.

Ikinci Secil Erzan Vakasi 100 Milyonluk Vurgun 10Ocak2024 (1)

EŞİ DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan Murat Ş.’nin eşi Süreyya Ş.’nin de şüpheliden şikayetçi olduğu öğrenildi. Eş Süreyya Ş., Murat Ş.’nin kızı ve kendisini de mağdur ettiğini ve dolandırıcılık ile ilgili şikayetlerin doğru olduğunu ifade etti. Ayrıca Murat Ş.’nin kendi iş arkadaşını da dolandırdığını söyleyen Süreyya Ş., bu nedenle iş yerinde soruşturma açıldığını ve başka bir ile tayini çıktığını belirtti.

EŞİNİN BAĞLANTILARININ SORUŞTURULMASINI İSTEDİ

Süreyya Ş., eşinin sürekli Ankara’ya seyahat ettiğini ve burada bürokraside görevli olan kişilerle görüştüğünü iddia ettiğini aktardı. Eşine gelen trafik cezalarının da 1 gün içinde silindiğine şahit olduğunu belirten Süreyya Ş., eşinin bağlantılarının da soruşturulmasını talep etti.

Ikinci Secil Erzan Vakasi 100 Milyonluk Vurgun 10Ocak2024 (3)

“ÇAKARLI ARABAYA BİNİYORDU”

Bunun yanı sıra eşinin Kaan isimli biri ile devamlı görüştüğünü belirten Süreyya Ş., bu kişinin Ankara’da Cumhurbaşkanlığında görevli olarak tanıtıldığını aktardı. Murat Ş.’nin çakarlı bir arabaya da bindiğini belirten Süreyya Ş., “Murat’ın altında çakarlı 10-12 milyon değerinde araç vardı ve bunu Kaan beyin kendisine tahsis ettirdiğini söylüyordu. Plakasını hatırlamadığım bu aracı sorgulatmıştım ve Cumhurbaşkanlığı’na tahsis demişlerdi. Bu beni daha da çok ikna etmişti. Aslında Murat’ın cebinde bir kuruşu yoktu. O aracı kiralaması mümkün değildi bence çünkü evin kirasını zor ödüyorduk. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyorduk” ifadelerini kullandı.

Ikinci Secil Erzan Vakasi 100 Milyonluk Vurgun 10Ocak2024 (5)

Ozan Akbaba - Oyuncu

“KAAN DİYE BİRİ YOKMUŞ”

Daha sonra bir başka mağdur Vecihi Ç. ile görüşen Süreyya Ş., çakarlı arabanın da bu kişi tarafından kiralandığını öğrendiğini belirtti. Süreyya Ş., Kaan isimli birinin olmadığını da bu şekilde öğrendiğini vurgulayarak, “Kaan isminde birinin olmadığını Vecihi Ç.’nin Finansbank Yakacık şubesine gitmesi ve şube müdürüne söylemesiyle 7 Aralık 2023 tarihinde öğrendim. Vecihi bey ile aynı gün yüz yüze görüştüm ve bana Kaan diye birinin olmadığını, 6 aydır bindiğini altındaki arabayı kendisinin kiraladığını ve Murat’ın kendisine de borcu olduğunu söyledi” dedi.

“CİNAYETTEN YARGILANMASINI İSTİYORUM”

Süreyya Ş., yaşanan olaylar nedeniyle kendisinin de mağdur olduğuna dikkat çekerek, “Murat Ş.’nin yıllarca türlü yalanlar, senaryolar ile beni kullanmıştır. Aldatmıştır. 11 yılımın ve 27 yıllık meslek hayatımdan geriye maddi hiçbir şey bırakmadığı gibi 3,5 milyona yakın borcu üzerime yığmıştır. Kendisinin sadece dolandırıcılıktan değil aynı zamanda cinayetten yargılanmasını istiyorum. Sadece kalbi durunca ölmez insan” diye kaydetti.

Editör: Ozan Barış Erim