İlaç raporları uzatılacak mı? Sağlık Bakanlığı raporlu ilaçların süreleri 2024'e uzatacak mı? 2024 yılının yaklaşması ile birlikte en çok konuşulan konulardan biri de sağlık..

ilaçlara-zam-geldi-ilaç-fiyatları-16-aralık-2023-5

İLAÇ RAPORLARI UZATILACAK MI?

Yeni yıla az bir zaman kala, ilaç raporlarına dair geçerlilik süreleri önemli bir konu olarak araştırılıyor. Kronik hastalıklarla mücadele eden ve sürekli ilaç kullanmak zorunda olan bireyler, sağlık raporlarının uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor. Kronik hastaların ilaç raporları 2024'e uzatıldı mı?

ilaç_raporları_4

En son, raporların 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldığı bilgisi verilmişti. Sağlık raporlarının belirli aralıklarla güncellenmesi, özellikle raporlu ilaç alan hastalar için hayati bir önem teşkil etmektedir. 2024 yılı sağlık raporu süresiyle ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

ilaç_raporları_1

SAĞLIK BAKANI KOCA:  Rapor Geçerlilik Süresini Uzatma Uygulaması Devam Ediyor

saglik_bakani_fahrettin_koca3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç raporlarına dair açıklamada bulunmuştu: ''Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020'de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ediyor.

ilac-hap1

Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı. Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.

ilaç_raporları_3

Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek.'' ifadelerine yer vermişti..

Editör: Nurseli Fırat