Prof. Dr. İlhami Gülçin'e, İlim Yayma Ödülleri'nde, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ödülü, takdim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşen İlim Yayma Vakfı'nın 50. yıl Takdim Ödül Töreni'nden Türkiye 'Akademi Ödülleri' sahiplerini buldu.

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-8

Geliştirdiği bitkisel tıbbi tedavi yöntemleriyle ödülün sahibi olmaya hak kazanan İlhami Gülçin kimdir? Geliştirdiği tedavi yöntemleri neler?

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-6

İLHAMİ GÜLÇİN KİMDİR?

İlim Yayma Vakfı’nın 'Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri' ödülünü kazanan Prof. İlhami Gülçin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 1993 yılında derece ile mezun oldu.

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-2

1975 yılında Ağrı’da dünyaya gelen İlhami Gülçin, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı kurumda 2002 yılında "Yardımcı Doçent", 2007 yılında "Doçent" ve 2012 yılında ise "Profesör" kadrosuna atandı.

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-7

29 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Bilimler Akademisi 57'nci Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, TÜBA Asli Üyesi olarak seçildi. Uluslararası birçok başarıya da imza atan Profesör Doktor Gülçin, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde çalışmalarına devam etmektedir..

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-1

Doğal Tedavi Yöntemleri, Hastalıklara Deva Oluyor

Doğal kaynaklardan bozulmayı önleyici moleküllerin saflaştırılması ve bunların etki mekanizmalarının irdelenmesi konusunda çalışmalarını yürüten Gülçin, çalışmalarında modern tıbbı destekleyen bitkisel tedavileri konu almaktadır.

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-4

Metabolik hastalıklar Alzheimer, diyabet, kanser gibi hastalıklara karşı yan etkisi olmayan modern tıbbı destekleyen bitkisel tedavilerle gıda ve farmakoloji başta olmak üzere farklı sektörlerde geniş bir uygulama alanı bulan öncü çalışmalarından dolayı Prof. Dr. İlhami Gülçin Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler Ödülü'nü almaya layık görülmüştür.

ilim-yayma-vakfı-akademi-ödülleri-İlhami-gülçin-kimdir-5

Ödülünü Filistinli Direnişçilere İthaf Etti

İlim Yayma Ödülleri'nde Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri ödülü takdim edilen Prof. Dr. İlhami Gülçin, ödülünü Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü olan Filistinli mücahit Ebu Ubeyde ve Filistinli direnişçilere ithaf etti..
 

Editör: Nurseli Fırat