İliç'te yaşanan maden faciasının ardından toprağın altında kalan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları son hız devam ediyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç'teki altın madeninde yaşanan son gelişmeleri aktardı. Bakan Bayraktar, toprak kayması faciasında yürütülen kurtarma çalışmalarında bugün yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, bugün toprağın nereye taşınacağına karar vereceklerini söyledi.

İlicte Toprak Kayması Faciasında Son Durum Bakan Bayraktar Acıkladı 16Subat2024 3

İŞÇİLERDEN 6'SI BİR NOKTADA 3'Ü FARKLI BİR NOKTADA

Mahsur kalan işçilerden 6'sının bir noktada, 3'ünün de bir başka noktada olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, "İnşallah bir netice alırız. Buradaki ailelerin, işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklentileri var. Biz de bunlara cevap verebilmek için çalışıyoruz." dedi.

İlicte Arama Kurtarma Calısmalarında Dorduncu Gun 16Subat2024 1

SİYANÜR TESTLERİ SÜRÜYOR

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini söyledi, “Halk sağlığını veya orada çalışan personeli tehdit edecek herhangi bir şey söz konusu değildir.” dedi.

8 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Toprak kaymasına ilişkin adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Bakan Bayraktar, gözaltına alınan 8 şüphelinin bugün adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

Editör: Yağmur Güzel