Alper Gezeravcı'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği tam 14 günlük bilimsel misyonunun ardından uzaydan dönüş tarihi sonunda belirlendi. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, ISS'de gerçekleştirdiği 13 farklı deneysel çalışmaların ardından geri dönecek.

astronot_alper_gezeravcı

Türk astronot  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan bilgilere göre heyecanla beklenen Gezeravcı'nın dünyaya döneceği tarih netleşti. 

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-3webp

Türkiye'nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların ardından uzaydan dönüş tarihini bekleyen meraklı gözlerin odak noktası haline geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gezeravcı'nın misyonunu başarıyla tamamlamasının ardından uzaydan dönüş tarihiyle ilgili detayları paylaştı. Peki ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman, saat kaçta dönecek? İşte detaylar...

Gezeravcı

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzayda görevini yaptı. AX-3 misyonu kapsamındaki ekip UUİ'de yaklaşık olarak 14 gün kalıp, bilimsel deneylerini gerçekleştirdiler. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, 3 Şubat 2024 Cumartesi günü Türkiye saatiyle 14.00'te Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılması bekleniyor.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023

UZAYDA UĞURLAMA TÖRENİ YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi için bugün Türkiye saatiyle 17.50'de uğurlama töreni düzenlendi.

Alper Gezeravci Uui De 20Ocak2024 1

Tören, Axiom Space'in sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.
Gezeravcı ve ekibinin yarın Türkiye saatiyle 14.00'te ISS'den ayrılması bekleniyor. Dünyaya dönüş yolculuğu ise 12 saat sürecek.

Alper Gezeravcı Nereye İnecek

Alper Gezeravcı'nın planlı inişinin, ABD'nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor..

Editör: Nurseli Fırat