Alper Gezeravcı'nın dönüşü 3 kez ertelenmiş hava şartlarına uymadığı ifade edilmişti. Alper Gezeravcı ve Axiom-3 ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Çarşamba günü saat 17.20'de ayrıldı. Yaklaşık 48 saat sürmesi beklenen dönüş yolcuğunun ardından kapsülün bugün 16.30'da Dünya'ya inmesi öngörülüyor. SpaceX, ayrılmanın ardından tüm uçuş ve iniş sürecinin otomatik pilot aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

U4 D Ze Qkr M0Ei Vj7J7T20Lg

YEDİ POTANSİYEL İNİŞ NOKTASI BELİRLENDİ

Şirket, Dragon uzay aracının ISS'ten ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti. Atmosfere girişin ardından sürtünmenin etkisiyle yavaşlayacak olan Dragon kapsülü paraşütlerin açılmasının ardından iniş yapacak. Planlı inişin, ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor.

YOLCULUK UZAYABİLİR!

Dönüş yolculuğunda beklenmedik bir hava muhalefetina karşı B planı  hazırlandı. Hava şartları inişe elvermez ise ekibin yolculuğunun biraz daha uzaması gündemde. 

Editör: Yağmur Güzel