Ekran Haber'in haberine göre, Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, cuma namazını kılmak için bölgede bulunan Bahçelievler Camii’ne gitti. İmam M.K.’nın Cuma hutbesini okurken şehitler ile ilgili kısmı atlaması üzerine Akeller, “Hocam hutbeyi tam oku” diyerek uyarıda bulundu. Kaymakamın uyarısının ardından imam M.K., şehitlere rahmet dilenen bölümü okudu.

KAYMAKAM UYARINCA HUTBEYİ TAM OKUDU

Kaymakam Akeller, namazdan sonra imam ile görüştü. Akeller’in “Hocam hutbeyi neden tam okumadınız, şehitler kısmını neden atladınız” demesi üzerine imam “Bize de baskı oluyor” cevabını verdi. İmamın cevabı sonrası Akeller, tepki gösterdi. Kaymakamın tepkisine kızan imam M.K., bunun üzerine bağlı olduğu sendika aracılığı ile yaşanan olayı çarpıtarak basına yansıttı.

ASILSIZ HABERLER YAYIMLANDI

Bazı basın kuruluşları yaşanan olayı çarpıtarak sosyal medya üzerine Kaymakam Burak Akeller üzerinde algı oluşturmaya  çalıştı. İmam hastaneye giderek darp raporu alması ile birlikte sosyal medya üzerinden bir linç kampanyası yürütüldü. Bazı basın kuruluşları, Akeller’in, imamı darp ettiğine yönelik asılsız haberler yayımladı.

“FİZİKİ MÜDAHALEDE BULUNMADIM”

Artan tepkiler üzerine açıklamada bulunan Kaymakam Akeller, imama fiziki bir müdahalede bulunmadığını belirtti. Akeller, imamın aldığı  raporun gerçekçi olmadığını savunarak “Bugün hastaneye giden herhangi birinin buram ağrıyor dese darp raporu alabiliyor. İmamın raporu gerçekçi değil. Raporda da ‘sağ bacağında ağrı var, yüzeysel bir de çizik’ diye yazıyor. Ben imama dokunmadım bile” dedi.

"KAYYUM OLDUĞUMUZ İÇİN YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Kaymakam Akeller, imamın bir örgüt bağlantısı olup olmadığının araştırılacağını işaret ederek, imam hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akeller, “Kayyum olduğumuz için yıpratmaya çalışıyorlar, olay tamamen bundan ibaret” diye kaydetti.

İMAMIN ATLADIĞI HUTBEDEKİ ŞEHİTLERLE İLGİLİ BÖLÜM ŞU ŞEKİLDE:

Whatsapp Image 2024 01 19 At 22.38.04

Editör: Halide Tonga