31 Mart 2024 seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de büyüşşehir belediye binsasında düzenlenen mazbata töreninde konuştu. İmamoğlu, seçim sürecinin büyük bir olgunlukla tamamlandığı için İstanbullulara, oy versin vermesin herkese teşekkür ederken, bu süreçte kendisine destek veren herkese, özellikle de ailesine derin minnettarlığını ifade etti. Bu seçimi, Türkiye'nin siyasi tarihinde dönüşümün bir simgesi olarak gördüğünü ve bir kez özgürlük ve demokrasinin uyanışı yaşandıktan sonra geriye dönüşün mümkün olmayacağını belirtti.

İMAMOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR MESAJI

"Büyük olgunlukla seçim sürecini tamamladıkları için, bana oy versin vermesin İstanbul'lu hemşehirlilerime teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Özgür Özel'e, MYK üyelerimize, PM üyelerimize, seçim sürecinde çalışan buna katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Sevgili eşime yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarıma, kız kardeşime, yeğenlerime, akrabalarıma herkese çok teşekkür ediyorum.

31 MART SEÇİMLERİ HAKKINDA YORUM YAPTI

Bu seçim Türkiye siyasi tarihinin en önemli kırılmalarından birisidir. Ve artık geriye dönüş olmaz. Demokrasi bir kere uyandı mı, özgürlük bir kere hayat buldu mu ondan kimse kaçamaz. Geri dönüş çabaları nafile çabalar olur. Hatırlayın 31 Mart 2019 gecesi AA’nın veri akışını kesmesiyle başlayan süreçte ne yazık ki bir anlayışla mücadelemiz vardı. O anlayış makamları ya da bir seçim bölgesini, İstanbul’u kendi mülkü gibi gören bir anlayış. Tabii bu anlayışın neler yaptığını birlikte gördük. Millet iradesini hiçe sayan o anlayış 23 Haziran 2019’da aslında esaslı bir demokrasi dersi aldı. Ama maalesef buradan yeterince ders çıkartmadı.

"İSTANBUL'UN SORUNLARIYLA BAŞ ETTİK"

2019’da başlayan o süreç bugüne kadar farklı boyutlarıyla birlikte aralıksız bir şekilde devam etti. 5 yıl boyunca bizleri engellemek, başarısız kılmak için ellerinden geleni yaptılar. Dönem dönem fazlasıyla gerçek dışı suçlamalar ve iftiralarla bizi halkın gözünde küçük düşürmeye çalıştılar. Siyasi maksatlı mesnetsiz davalarla her gün ayrı bir teftiş ve soruşturmayla bizi yıldırmaya uğraştılar. Tabi 5 yıl boyunca onlar bizimle uğraşırken biz ise gerçek hayata, milletin bize yüklediği sorumluluğa yani İstanbul’un sorunlarıyla mücadele ettik.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu