İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında hükümetin kentsel gelişim politikalarını ve Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) eleştirdi, TOKİ Başkanı'nın programa katılmak istediğinin anons edilmesine "İşine baksın" diye yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV'de Senem Toluay Ilgaz'ın moderatörlüğünde uzman konukların sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, dakikalarca TOKİ ile ilgili onlarca suçlamada bulununca cevap hakkı doğan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, canlı yayına katılarak söz hakkını kullanmak istedi. Moderatör Senem Toluay Ilgaz, "Şimdi bir yayıncı notu düşmem gerekiyor. Bu özel yayın için formatımız buna uygun değil. TOKİ Başkanı Sayın Ömer Bulut yayına katılmak istedi. Ancak bu yayın için değil ama Sözcü TV'nin kapısı kendisine her zaman açık. Sadece Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz'a mesaj gönderdi. Sayın İmamoğlu gelip bir yayınımıza katılmak isterse çok mutlu oluruz. Sayın İmamoğlu'nun sorduğu soruları, TOKİ ile ilgili soruları, depremle ilgili konuları tartışabiliriz." dedi.

Senem Toluay Ilgaz'ın TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un yayına katılmak istediğini açıklamasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, "Senem Hanım kusura bakmayın ama TOKİ Başkanı sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum ama isterse KİPTAŞ'ın Genel Müdürü ile oturup konuşabilir. Bunu ikidir tekrarlıyorsunuz. Bir gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile konuşacak kişi o olmayacak. Sizin üzerinizden popülarite kazanmaya çalışıyor. Bırakın o kendi işine odaklansın. İsterse yarın başka bir yerde cevap verebilir. Bırakın işini yapsın. Bence yanlış bir açıklama yaptınız, bunu söylemek zorundayım." diye tepki gösterdi.

5 yılda 100.000 konut sözü veren ancak sözünün 70’te birine tekabül eden 1396 adet konut üretebilen İBB’nin başkanı Ekrem İmamoğlu, 2003-2022 yılları arasında 1 milyon 170 bin konut üreten TOKİ’nin başkanını “TOKİ Başkanı sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum ama…” sözleriyle küçümseyerek şöyle devam etti: "Burada bir bakan ya da bir başbakan oturabilir. KİPTAŞ Genel Müdürü arayıp bir şey söylese anons yapar mısınız? Yapmazsınız. Bu doğru bir yayın politikası değil. Ben eleştirimi yapıyorum. Benim muhatabım TOKİ değil. İki seferdir açıklama yapıyorsunuz. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ben onu tanımıyorum. Senem Hanım, programdan sonra kendisini arayabilirsiniz."

DENİZ ZEYREK’TEN EKREM İMAMOĞLU'NA “CEVAP HAKKI” HATIRLATMASI

Moderatör Senem Toluay Ilgaz’ı “Bakın ikidir tekrarlıyorsunuz” şeklinde azarlayan ve yayıncılık derse vermeye çalışan, daha önceki “bir elimde ay bir elimde güneşi tutan adamım” söylemini hatırlatacak “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım” hatırlatması yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gazeteci Deniz Zeyrek de bir hatırlatmada bulundu: “Siz belediye başkanısınız. Biz de gazeteciyiz. Gazetecilikte cevap hakkı diye bir şey vardır. Siz dakikalardır TOKİ’yi eleştirince TOKİ Başkanı’na cevap hakkı doğar.”

Editör: Mevlüt Peker