İnci Taneleri dizisi, daha başlamadan herkesin dikkatini çekti. Hazar Ergüçlü ise, İnci Taneleri dizisinin Dilber'i olarak gündeme bomba gibi düştü. İnci Taneleri dizisi fragmanında yer alan dansı ile dillere destan olan Hazar Ergüçlü kimdir, kaç yaşında? Hangi dizi ve filmlerde yer aldı? merak ediliyor..

Hazar Ergüçlü Kimdir 5

İnci Taneleri'nin Dilber'ine hayat veren Hazar Ergüçlü'nün muhteşem performansı, dizinin daha da dikkat çekmesini sağladı. Daha dizi başlamadan Dilber dansı meşhur oldu ve oldukça talep gördü.

Hazar Ergüçlü Kimdir 3

Hazar Ergüçlü'nün İnci Taneleri dizisinin fragmanında yer alan elbisesi ise, Dilber elbisesi olarak mağazalarda yerini aldı. Performansı ile dikkatleri üzerine çeken Hazar Ergüçlü'nün hayatı araştırılıyor. İşte Hazar Ergüçlü biyografisi ve yer aldığı projeleri...

Hazar Ergüçlü Kimdir 4

HAZAR ERGÜÇLÜ KİMDİR?

Hazar Ergüçlü, 1 Ocak 1992 tarihinde Kuzey Kıbrıs'ta doğmuştur. Kıbrıs’ta dünyaya gelen Hazar Ergüçlü, lise eğitimini Yakın Doğu Koleji’nde tamamlarken bu süreçte Lefkoşa Türk Belediyesi’nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yapmıştır.

Hazar Ergüçlü Kimdir 2

2010 yılında Derviş Zaim’in yönettiği ‘’Gölgeler ve Suretler’’ adlı sinema filminde Ruhsar karakteriyle ilk kez profesyonel anlamda kamera karşısına çıkmıştır. Aynı dönemde Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden kabul alan Hazar Ergüçlü, burada eğitimine devam etmiştir.

Hazar Ergüçlü Kimdir 1

Hazar Ergüçlü'nün Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Kuzey Güney adlı dizide canlandırdığı "Simay Canay" karakteri ile televizyonda görünmeye başladı. 
  • 2013-2015 yılları arasında yayımlanan Medcezir dizisinde başrollerden biri olarak "Eylül Buluter" karakterini canlandırdı.
  • Daha sonra Analar ve Anneler dizisinde "Kader" adlı karakteri canlandırDI.  2016 yılında Star TV'de yayımlanan Yüksek Sosyete dizisinde başrol olarak "Cansu Koran" karakterini canlandırdı.
  • 2017-2018 yılları arasında Star TV'de yayımlanan Hayat Sırları adlı dizide başrol olarak "Seher Kuzgun" karakterini canlandırdı. 

Hazar Erguclu Inci Taneleri Pavyon Dansi 10012024 (10)

  • 2017 yılında Kar filminde "Müzeyyen" karakterini canlandırarak büyük beğeni toplayan oyuncu 2018 yılında Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Ahlat Ağacı filminde ise "Hatice" karakterine hayat verdi.
  • Hazar Ergüçlü, oyunculuk kariyerinin yanı sıra sinemaya destek veren isimler arasında da yer alıyor. Hazar Ergüçlü'nün yapımcısı olduğu ilk film 'Beni Sevenler Listesi' 40. İstanbul Film Festivali'nden Altın Lale En İyi Film Ödülü ile ayrıldı.

Hazar Erguclu Inci Taneleri Pavyon Dansi 10012024 (7)

  • Hazar Ergüçlü aynı zamanda yapımcısı olduğu Bomboş filminde "Nazlı" karakteriyle konuk oyuncu olarak da yer aldı.
  • Hazar Ergüçlü, oyunculuk kariyerinin yanı sıra sinemaya destek veren isimler arasında yer alıyor. Hazar Ergüçlü'nün yapımcısı olduğu ilk film 'Beni Sevenler Listesi' 40. İstanbul Film Festivali'nden Altın Lale En İyi Film Ödülü ile ayrılmıştır.
Editör: Nurseli Fırat