İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme, İngiltere'nin gündemine oturdu. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İskoçya Başbakanı'nın, İngiliz yetkililerin katılımı olmaksızın Türk Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeye tepki göstererek, İskoçya'ya yönelik dış politika desteğinin geri çekilebileceği sinyalini verdi.

Erdogan Iskocya Hamza Yusuf 19012024 1

HAMZA YUSUF'TAN CEVAP: KABA VE YANLIŞ

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Cameron'un açıklamalarına karşı çıkarak, sözlerini "kaba ve açıkça yanlış" olarak nitelendirdi. Yusuf, görüşme saatinin Türk heyeti tarafından son dakikada değiştirildiğini belirterek, İngiliz yetkililerin toplantıya katılımının kendisi için problem oluşturmayacağını dile getirdi. Ayrıca, Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşmede önceden belirlenen konu başlıkları dışında bir konunun gündeme gelmediğini ifade etti.

Erdogan Iskocya Hamza Yusuf 19012024 2

İSKOÇYA BAŞBAKANI'NDAN DAVET VURGUSU

Gelişmeler ışığında İskoçya Başbakanı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan görüşmesini savundu. Yusuf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Birleşik Krallık'a yapacağı bir sonraki ziyarette İskoçya'yı da ziyaret etmeye davet ettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin NATO müttefiki olduğuna vurgu yaparak, böylesine önemli bir ülkeyi neden davet etmek istemeyeceklerini dile getirdi.

Editör: Mevlüt Peker