Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat üzerine yoğunlaştı. Öğrenciler ve veliler, 2024 yılı yeni müfredatla ilgili heyecanlı bekleyişi sürdürüyor. MEB yeni müfredat değişikliği ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Tekin, son yılların en kapsamlı müfredat değişikliğinin çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Peki yeni müfredat ne zaman açıklanacak? MEB yeni müfredat ne zaman uygulanacak? İşte detaylar...

Mebden Ara Tatil Karari Ogrencilerin Okul Suresi Degisiyor 14Subat2024

MEB YENİ MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ 2024 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı için müfredatta bir değişikliğe gidileceğinin sinyalini vermişti. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler tarafından merak edilen yeni müfredatın uygulanma tarihi araştırılırken, müjde Yusuf Tekin'den geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Tekin, “Yeni müfredat hazır, yakında duyuracağız. İçerik sadeleşecek ama ders saatlerinde değişiklik yok." ifadelerine yer erdi. Tekin, yeni müfredatın gelecek eğitim-öğretim yılında okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını da ekledi.

Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de devamsızlık affıydı. Devamsızlık konusunda affın gündemlerinde olmadığını da söyleyen Milli Eğitim Bakanı, "Aldığımız tedbirlerle öğrencilerin devamsızlığında ciddi düşüşler gördük. Bu nedenle devamsızlık konusunda ısrarcıyız. Af gündemimize gelmeyecek” dedi.

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

İNTEGRAL KALKTI MI?

İntegral kalktı mı? Türev, integral müfredattan kalktı mı? soruları öğrenciler tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz 2023 yılında meydana gelen 6 şubat Kahramanmaraş deprem felaketi sebebiyle YKS'den bazı konular muaf tutulmuştu. Limit, Türev, İntegral gibi konular AYT'den çıkarılan konulardan bazıları olmuştu. Yalnızca deprem sebebiyle alınan karar ile ilgili bu yıl herhangi bir karar ya da duyuru yer almamaktadır. İntegral konusunun kalkmasıyla ilgili herhangi bir açıklama bulunmamaktadır.

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-6

İntegral Nedir?

İntegral veya tümlev, bir fonksiyon eğrisinin altında kalan alan. Fonksiyonun, türevinin tersi olan bir fonksiyon elde edilmesini sağlar. Uzunluk, alan ve hacimlerin hesaplanmasında integral hesabın önemli yeri vardır. Birden fazla değişkene bağlı fonksiyonlarda integral kavramı genişletilebilir ve bu durumda katlı integraller ortaya çıkar.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Yeni Müfredat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Müfredat değişikliğiyle ilgili bütün çalışmalarımız bitti. İlgili birimlerin incelemesi sürüyor. Şubat’ın sonuna doğru yeni müfredatın detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Kapsamlı değişiklikler olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulayacağız.

Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda başlayacağız. Öğretmenlerle görüşmelerimizde mevcut müfredatın yetişmesinin mümkün olmadığı dile getiriliyor. Bu nedenle ders içeriklerinin azaltılması, sadeleştirilmesi söz konusu olacak, ders ve ders saati değil.

MEB Şubat Tatili 1

Herhangi bir dersin haftalık saatinde yapacağımız bir saatlik değişiklik belki on binlerce öğretmenimizi etkileyecek. Buna ihtiyaç da yok zaten. Norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, ortak sınav konusuna da değindi. Tekin: "Ortak sınavların değerlendirilmesi bizim için önemli. Çünkü bu şekilde okullar arasındaki farkları da görebileceğiz. Sadece ölçme ve değerlendirme açısından değil, okullardaki öğrencilerin kazanımlarını da saptayacak ve takip edebileceğiz. Ortak sınavdan ve okulun yaptığı yazılıdan alınan notları karşılaştırma olanağı da olacak." dedi.

Editör: Nurseli Fırat