İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonla uluslararası düzeyde aranan suçlulardan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımına göre, Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan Talgat Baisaov "Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık" suçundan, Maxat Rakhishov ise "Dolandırıcılık" suçundan aranıyordu.

Mahzen 23 Operasyonu 29032024 (2)

BAKAN YERLİKAYA’DAN KARARLILIK VURGUSU

Bakan Yerlikaya, aziz Türk milletine seslenerek, uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Mahzen-23 operasyonunun, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Mahzen 23 Operasyonu 29032024 (3)

SUÇLULAR GERİ GÖNDERME MERKEZİNE TESLİM EDİLDİ

Yakalanan suçluların ülkelerine geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği açıklandı. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, milletin dualarının onlarla olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin huzuru için yürütülen mücadelede polisin kararlılığı ve gayretinin altını çizdi.

Mahzen 23 Operasyonu 29032024 (4)

Editör: Mevlüt Peker