Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) başvuru kılavuzda yer alan takvime göre, İOKBS başvuruları 13 Şubat-1 Mart 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Bursluluk sınavı giriş belgeleri de erişime açıldı. Peki, 2024 Bursululuk (İOKBS) sınavı ne zaman? İOKBS giriş belgesi nereden alınır?

sinav_test_yuz_yuze_sinav_10

Bursluluk (İOKBS) sınav sonucuna göre, her yıl binlerce öğrenci burs imkanından faydalanabiliyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için İOKBS sınav tarihi araştırılıyor. Peki, İOKBS bursluluk sınavı hangi tarihte yapılacak? İOKBS sınav belgesi nereden, nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), ikinci dönemde okul başarısı yüksek, maddi durumu yetersiz öğrenciler için uygulanacak. MEB tarafından verilen burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladı. 

sinav_test_yuz_yuze_sinav_9

Milli Eğitim Bakanlığı bu sene sınavla ilgili önemli bir karar aldı. Bursluluk sınav geçtiğimiz senelerde Eylül ayında gerçekleştirilirken, bu sene ise okullar kapanmadan ve yaz tatili başlamadan yapılacak. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler için İOKBS giriş yerleri 15 Nisan'da erişime açıldı. Peki İOKBS sınavı ne zaman? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.

sinav_test_yuz_yuze_sinav_14

Bursluluk Sınavı Giriş Yerleri Nereden Öğrenilir?

Bursluluk sınavına katılacak öğrencilerin sınav giriş yerleri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler 15 Nisan 2024 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

BURSLULUK (İOKBS) SINAVI GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat