Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na (İOKBS) başvuru kılavuzda yer alan takvime göre, İOKBS başvuruları 13 Şubat-1 Mart 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Bursluluk sınavı giriş belgeleri erişime açıldı. 21 Nisan Pazar günü (bugün) gerçekleştirildi. Peki, 2024 Bursululuk (İOKBS) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-6

Bursluluk (İOKBS) sınav sonucuna göre, her yıl binlerce öğrenci burs imkanından faydalanabiliyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için İOKBS sınav tarihi araştırılıyor. Peki, İOKBS bursluluk sınavı hangi tarihte yapılacak? İOKBS sınav belgesi nereden, nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-1

Bursluluk (İOKBS) Sınavı Tamamlandı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), ikinci dönemde okul başarısı yüksek, maddi durumu yetersiz öğrenciler için uygulanacak. MEB tarafından verilen burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladı. 

yazılı-örnek-sorular-meb-2.-sınavlar-4

Milli Eğitim Bakanlığı bu sene sınavla ilgili önemli bir karar aldı. Bursluluk sınav geçtiğimiz senelerde Eylül ayında gerçekleştirilirken, bu sene ise okullar kapanmadan ve yaz tatili başlamadan yapıldı. Sınava katılım sağlayacak öğrenciler için İOKBS giriş yerleri 15 Nisan'da erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlendi.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB Bursluluk (İOKBS) Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı tarih de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İOKBS sonuçları 17 Mayıs tarihinde açıklanacak. Sonuçlara Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi "http://www.meb.gov.tr " adresi üzerinden ilan edilecek.

MEB İOKBS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Nurseli Fırat