Apple, İOS 18 özelliklerini açıkladı. iPadOS 18 ile piyasaya sürülecek olan iOS 18 yeni özellikleri merakla araştırılıyor. iOS 18, Apple'ın 2024 yılında iPhone ve iPad için planladığı bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesi olarak tanıtıldı. Peki, İOS 18 ne zaman çıkacak? İOS 18 özellikleri neler? İşte İPad ve İPhone kullanıcılarını bekleyen yeni İOS 18 özellikleri..

İ O S 18 Apple

İOS 18 Ne Zaman Çıkacak?

iOS 18, 2024 yılında iPhone ve iPad için Apple tarafından planan bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesi olarak tanıtıldı. Bu güncelleme, genel olarak Eylül 2024'te kullanıma sunulacak. Apple, iOS 18'i Haziran 2024'te düzenlenecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) tanıtacak ve ardından geliştiriciler için bir beta sürümü yayınlayacak. Topluluk beta sürümünün Temmuz 2024'te, genel sürümün ise Eylül 2024'te yayınlanması bekleniyor​​​​​​.

Apple, genel yapay zeka ilgisini takiben iOS 18'de AI iyileştirmelerine büyük önem veriyor. Bloomberg'in Mark Gurman'ı, iOS 18'in "oldukça yenilikçi" bir yazılım güncellemesi olabileceğini ve "iPhone'un tarihindeki en büyük" yazılım güncellemesi olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Apple'ın CEO'su Tim Cook, Apple'ın yapay zekaya "çok fazla zaman ve çaba" yatırdığını ve devam eden AI çalışmalarının detaylarını "bu yılın ilerleyen zamanlarında" paylaşacaklarını ifade etti​​.

İ O S 18 Apple 1

İOS 18 ÖZELLİKLERİ NELER?

iOS 18'in getireceği özelliklerden bazıları şunlar;

  • Yapay Zeka ile Güçlendirilmiş Siri: Siri'nin daha akıllı hale gelmesi ve büyük dil modelleri teknolojisini içeren yeni bir AI sistemiyle avantaj sağlaması bekleniyor.
  • Mesajlar Uygulamasında AI Entegrasyonu: Kullanıcıların soruları yanıtlamasına ve cümleleri otomatik tamamlamasına olanak tanıyacak.
  • Apple Music'te Yeni AI Özellikleri: Otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri gibi özelliklerin getirilmesi planlanıyor.
  • iWork Uygulamalarında AI Entegrasyonu: Keynote ve Pages gibi uygulamalarda AI destekli yazım ve sunum hazırlama özellikleri eklenebilir.
  • Xcode'da AI Özellikleri: Geliştiricilerin yeni uygulamaları daha hızlı yazmalarını sağlayacak AI özellikleri eklenmesi bekleniyor​​.
  • Ayrıca, iOS 18 ile birlikte RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) desteğinin de iPhone'lara geleceği duyuruldu. RCS, SMS ve MMS'in halefi olup, iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki metin mesajlarına iMessage tarzı özellikler getirecek. 
  • Okundu bilgileri, yazıyor göstergeleri ve yüksek kaliteli görüntüler ile videoların gönderilmesi gibi özellikler bu güncelleme ile kullanıcılara sunulacak​​​​.

iOS 18, aynı zamanda Apple'ın yıllardır üzerinde çalıştığı ve "şimdiye kadarki en iddialı ve çekici" güncelleme olarak tanımlanan, büyük yeni özellikler ve tasarım değişiklikleri içeren bir güncelleme olacağı öne sürülüyor.

Editör: Nurseli Fırat