Kocaeli, Alikahya Atatürk Mahallesi'nde bulunan bir plastik parça üretim fabrikasında trajik bir kaza meydana geldi. Olay, Sude Havacılık fabrikasında gerçekleşti.

Kocaeli Fabrika Pres Makinesi 08052024 Iha (3)

KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Önceki gün saat 22.30 sıralarında fabrikaya yeni eklenen bir pres makinesinin kontrolü sırasında, makine beklenmedik bir şekilde çalışmaya başladı. Fabrika sahibi Necmi Şahin, makinenin aniden aktive olmasıyla makineye sıkıştı. Çevredeki kişilerin hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni araması üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi.

Kocaeli Fabrika Pres Makinesi 08052024 Iha (4)

KURTARMA ÇABALARI YETERSİZ KALDI

İtfaiye ekipleri, sıkışan Necmi Şahin'i hızla makineden çıkardılar. Ancak ağır yaralı olarak Kocaeli Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Şahin'in cenazesi, ailesine teslim edildi ve Alikahya Fatih Mahallesi Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kocaeli Fabrika Pres Makinesi 08052024 Iha (6)

ŞAHİN'İN ARKASINDA BIRAKTIKLARI

Necmi Şahin evli ve üç çocuk babasıydı. 2007 yılında kurulan Sude Havacılık, havacılık sektöründe uçak koltuğu, sehpası, koltuk ekipmanları ve ambalajları üretimi yapmaktaydı.

GÜVENLİK KAMERASINDA KAZA ANI

Feci kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera kayıtlarında, Necmi Şahin'in bir çalışanıyla makineyi denetlerken içine girdiği ve makinenin kendiliğinden çalışmaya başladığı anlar yer alıyor. Dışarıda bulunan işçinin panikle makineyi durdurmaya çalıştığı, ancak bu sırada elektriğin kesilmesiyle Şahin'in makine içinde sıkıştığı görülüyor.

Editör: Mevlüt Peker