Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 4 yıllık seçimsiz dönemin ülke için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, ekonomide atılacak adımlara odaklanma çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var, tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız." dedi.

SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRME

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarını değerlendirerek, sonuçların ülke ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

Rifat Hisarciklioglu 01042024 1

ENFLASYONLA MÜCADELE ÖN PLANDA

TOBB Başkanı, "Yerel seçimlerin geride kalmasıyla, 4 yıllık seçimsiz bir dönem ülkemiz için önemli bir fırsattır." diyerek, enflasyonla mücadeleye odaklanma gerekliliğine vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu, enflasyonla mücadelenin para ve maliye politikası eş güdümünde daha başarılı olacağını ifade etti.

YAPISAL REFORMLARA İHTİYAÇ

Ülkenin üretim gücünün korunması ve firmaların sürdürülebilirliğinin zarar görmemesinin önemine değinen Hisarcıklıoğlu, yapısal reformların etkin ve kararlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Rifat Hisarciklioglu 01042024 2

İŞ DÜNYASI OLARAK BİZLER ÇALIŞACAĞIZ”

Rifat Hisarcıklıoğlu, adım atılması beklenen reform alanlarına dikkati çekerek şöyle dedi:

"Mesleki eğitim, istihdam politikaları, vergi reformu, yargının operasyonel etkinliğinin artırılması, kurumsal altyapının güçlendirilmesi, şehirlerimizin depreme direncinin artırılması, yeni sanayi havzalarının oluşturulması, kilit teknolojilerin ülkemize kazandırılması, yeşil ve dijital dönüşüme ülkemizin hazırlanması gibi birçok alanda reformlar bizi bekliyor. Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun, milletimizin kararına saygı duyup, 86 milyon el birliği, akıl birliği ile aydınlık geleceğimize birlik ve beraberlik içinde yürüme zamanıdır. Cumhuriyet'imizin ilk yüzyılında ürün ve pazar çeşitliliğinde en üst lige çıktık. Şimdi ikinci yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için daha çok çalışma zamanı. İş dünyası olarak daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız."

İSTANBUL İŞ DÜNYASI DA “EKONOMİYE ODAKLANIN” DEDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarını değerlendirdi.

Ito Sekib Avdagic 01042024 Iha

TÜRKİYE'NİN DEMOKRATİK OLGUNLUĞU

Avdagiç, Türkiye'nin bir seçimi daha aklıselim ve demokratik bir olgunlukla geride bıraktığını ifade etti. Seçim sonuçlarının İstanbul, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileyen Avdagiç, seçilen belediye başkanlarını tebrik etti.

EKONOMİK PROGRAMA ODAKLANMA ÇAĞRISI

İTO Başkanı, iş dünyası olarak Türkiye’nin bu seçimden sonra uygulanmakta olan ekonomik programa odaklanması gerektiğine inandıklarını vurguladı. Avdagiç şöyle devam etti: "Önümüzde dönem, enflasyon ve yapısal reformların hayata geçirilmesi başta olmak üzere birçok sorunla kalıcı, sürdürülebilir ve rasyonel bir mücadele için çok iyi değerlendirilmelidir. Bu sayede, çevresinde çatışma ve savaşların kol gezdiği Türkiye, daha da güçlenen ekonomisi ve demokrasisiyle güvenli bir liman olmayı sürdürecektir. İş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama devam edeceğiz."

Editör: Mevlüt Peker