İstanbul Küçükçekmece'de 25 Mayıs saat 20.00 sıralarında İnönü Mahallesi Hakan Caddesi üzerindeki bir tütün ürünleri dükkanına maskeli ve motosikletli iki şahıs tarafından ses bombası atıldı. Saldırı sonucu dükkanda hasar meydana gelirken, içeride bulunan Şafak A. ve F.S. yaralandı.

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha2

POLİS OPERASYONU VE GÖZALTILAR

Olayın ardından polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şahısları yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, olayda kullanılan motosikletin sürücüsü M.C.D. ve saldırıyı gerçekleştiren E.Ş. başta olmak üzere, eyleme iştirak eden ve şüphelilerle irtibatlı olan toplam 7 şüpheli Küçükçekmece ve Çekmeköy ilçelerinde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha3

SALDIRININ SEBEBİ

Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda, şüpheli şahısların iş yerindeki şahıslardan alacakları olduğu ve bu alacağı temin edemedikleri için aralarında husumet bulunduğu belirlendi. Bu husumetin sonucu olarak saldırıyı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha4

ARAMALARDA ELE GEÇİRİLENLER

Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda;

Eylemde kullanılan motosiklet ve kask,
1 adet ruhsatsız tabanca,
1 adet kuru sıkı tabanca,
2 adet şarjör,
18 adet fişek ele geçirildi.

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha5

ADLİ İŞLEMLER

Yakalanan şüpheliler hakkında "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "mala zarar verme" ve "tehlikeli madde bulundurma" suçlarından adli işlem başlatıldı.

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha6

Bu operasyonla birlikte Küçükçekmece’de meydana gelen ses bombası saldırısının failleri kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha7

Kucukcekmece Ses Bombasi Saldirganlar 28052024 Dha8