Amerika Merkez Bankası FED'in Başkanı Jerome Powell'in açıklamaları piyasalarda hareketliliğe neden olurken altın fiyatları bir kez daha fırladı. Finans analisti İslam Memiş ise altın yatırımcısını uyarıp, hem tarih verdi hem de yeni rekora işaret etti.

Sosyal medya hesabı X'ten açıklamada bulunan Memiş, şu ifadeleri kullandı:

11 AYDA NEREDEYSE İKİYE KATLADI

“Her yıl olduğu gibi altın bu yıl da şampiyonluğu kimseye bırakmadı. Ons 2.075 dolar, gram altın 1.977 lirayı test etti. Diğer uyarılarımda olduğu gibi 2.080 $ kâr satışına hazırlıklı olmak gerek. Kısa vadeli kâr satışı ve dinlenme devamı yeni rekorlar. 2023’e 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın, bugün 1.977 liraya yükseldi. 11 ayda gramında 862 lira. Bist de 8.490 puandan çıkıp altın pozisyonu almış olanlar iyi karardı. Tebrikler.

"ELİMİZDEKİNİ TUTUP FIRSAT KOLLUYORUZ"

Aralık ayında takip ettiğim bant aralığı 1.980-2.080 dolar aralığı. 2.000 dolar seviyesini görünce tekrar yorumlamakta fayda var. Belki 20 $ riskini almayız. Elimizdekini tutup ilave için fırsat kolluyoruz.

2024'ÜN 2. ÇEYREĞİNE DİKKAT!

2024’ün 2. çeyreğine kadar sık sık “Altın fiyatlarında yeni rekor” haberleri göreceksiniz. Gümüş, takip eder. Euro, doları ezer. Borsa, güldürür. Dolar, öldürür. Toprak, zengin eder.”

FED BAŞKANI POWELL’DAN FAİZ YORUMU 

Fed Başkanı Jerome Powell Atlanta’da yaptığı konuşmasında faiz indirimini konuşmak için erken olduğunu ve daha fazla faiz artışı olabileceğini belirtmişti. 

Powell son dönemde enflasyona ilişkin olumlu sinyallere rağmen enflasyonun kesin biçimde yüzde 2’lik hedefe dönene kadar para politikasının ‘kısıtlayıcı’ kalacağını ifade etmiş, “Yeterince kısıtlayıcı duruşa ulaştığımıza dair sonuca varmak veya faiz indiriminin zamanlaması hakkında tahminler yapmak için erken. Eğer gerekli olursa daha fazla sıkılaşmaya hazırız” mesajını vermişti.

Editör: Şeyda Karaca