İş adamı, finans analisti, ekonomist, altın ve para piyasaları uzmanı, ekonomi programı sunucusu, ekonomi yazarı ve bilirkişi İslam Memiş, 2024 yılının ekonomi açısından yoğun ve karışık bir sene olacağını belirterek kritik başlıkları tek tek sıraladı.

Finansal analist İslam Memiş yeni yıl için uyarılarda bulundu. 2024 yılının yoğun ve karmaşık geçeceğini öngören İslam Memiş, "Merkez Bankasının (TCMB) para politikasına ilişkin kararları, seçimler, enflasyon, ekonomik veriler gibi yatırımcıların takip etmesi gereken birçok önemli başlık var" dedi.

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası), Fed (ABD Merkez Bankası) ve ECB’nin (Avrupa Merkez Bankası) faiz takvimlerine yer veren İslam Memiş, yatırımcıların dikkat etmesi gereken önemli başlıkları şu şekilde sıraladı:

-ABD seçimleri

-Büyüme endişeleri

-Merkez bankası faiz oranı politikaları

-Enflasyon rakamları

-Jeopolitik gerilimler

İslam Memiş, bu verilere dikkat çektikten sonra 2024 yılı için faiz, enflasyon, dolar/TL kuru ve gram altın fiyatına ilişkin öngörülerini açıkladı. Altın ve döviz piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılının yoğun ve karmaşık bir yıl olacağını belirtti.

"2024 Yılı Sayısal Tahminlerim" başlığı altında öngörülerini sıralayan İslam Memiş, "2024 yılsonu haftalık repo faizi %40, 2024 enflasyon oranı ise %45 olacak" dedi. İslam Memiş, 2024 yılında dolar/TL kurunun 40 lira olacağını öngörürken, altının gram fiyatı için beklentisinin 3.000 lira olduğunu belirtti. An itibariyle Gram altının alış fiyatı 1953,07 TL, satış fiyatı 1953,36 TL; dolar/TL kuru ise 29,55 TL.

Memiş, yeni yılda dikkat edilmesi gerekenleri de paylaştı:

-Döviz veya altın cinsinden borçlanmaktan kaçının

-Mümkün olduğunca az harcayın ve mümkün olduğunca çok tasarruf edin

-Kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmayın

-Konut ihtiyaçlarının karşılanması

-Sabit geliri artırın

-Birikimleri çeşitlendirin, sepet yaklaşımını tercih edin ve tek bir yatırıma bel bağlamaktan kaçının

-Az insan, çok nakit

-Sadece kendinize değil, işinize odaklanın

TV100'deki yazısında "2023'te bir kez daha Türkiye'de enflasyona karşı yatırımcılar için en iyi koruma gram altın oldu" diyen İslam Memiş, "2023'e 1.115 lira seviyesinden başlayan gram altın bu hafta 2.038 liraya ulaştı. Bizleri yine 2.070-2.150 ve 2.250 lira seviyeleri bekliyor. 80'in üzerinde getiri sağlayan gram altın şampiyon oldu. 2024 yılı şimdiden sizler için bereketli bir yıl olsun..." ifadelerini kullandı.

Editör: Mevlüt Peker