Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atamalar kapsamında, dört üniversiteye rektör ataması yapıldı. Bu atamalar arasında, Prof. Dr. İsmail Boz'un üniversite rektörlüğüne atanması dikkat çekti. Prof. Dr. İsmail Boz'un ataması, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri gereğince gerçekleşti.

PROF. DR. İSMAİL BOZ KİMDİR? PROF. DR. İSMAİL BOZ'UN AKADEMİK VE MESLEKİ GEÇMİŞİ

1966 İstanbul doğumlu olan 57 yaşındaki Prof. Dr. İsmail Boz, akademik kariyerine önemli katkılarda bulunmuş bir isim. Lisans eğitimini 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayan Boz, yüksek lisansını 2010'da Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde, doktorasını ise 1993'te Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt dışı doktora bursları ile Londra Üniversitesi Imperial College of Science, Technology and Medicine’da (Kraliyet Koleji) Kimya Mühendisliği alanında tamamladı.

Akademik kariyerine 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde başlayan Boz, 1998'de doçent, 2004'te profesör unvanlarını aldı ve İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da Kimya Mühendisliği Bölümü'nde akademik çalışmalarını sürdürdü. Boz, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı gibi idari görevlerde de bulundu.

PROF. DR. İSMAİL BOZ'UN AKADEMİK BAŞARILARI VE KİŞİSEL BİLGİLERİ

Prof. Dr. İsmail Boz, 70 civarında uluslararası makalesi ve yüzden fazla ulusal-uluslararası kongrede sunumuyla tanınan bir akademisyen. Evli ve iki çocuk babası olan Boz, Arapça ve İngilizce dillerinde yetkinliklere sahip. Profesör Boz'un rektörlüğe atanması, akademik ve idari alandaki tecrübesi ile üniversiteler için değerli bir katkı olarak değerlendiriliyor.