Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki köşesinde “Optimar Araştırma’ya ait olduğu iddiası” ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim anketi ayrıntılarını verdi. Ankete göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 rakibine fark atıyor, en yakın rakibinin 12 puan önünde bulunuyordu. Optimar Araştırma yazılı açıklama yaparak İsmail Saymaz’ın yayınladığı aketi yalanladı.

İSMAİL SAYMAZ’IN AÇIKLADIĞI İBB ANKET SONUÇLARI

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü gazetesindeki köşesinde paylaştığı bilgilere göre, AK Partili aday adaylarıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir oy verme eğilimi sorgulaması yapılmış, Optimar Araştırma Şirketi'nin sonuçlarına göre, İstanbul'da yapılan ankette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu en yakın rakibine karşı ankette önde çıkmıştı.

İsmail Saymaz’ın “Optimar Araştırma”ya ait olduğu iddiasıyla yayımladığı anket sonuçlarına göre:

EKREM İMAMOĞLU MU KAZANIR, FAHRETTİN KOCA MI?

Ekrem İmamoğlu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yarıştığında, Ekrem İmamoğlu yüzde 46.3, Fahrettin Koca yüzde 34.9 oy aldı. “Ekrem İmamoğlu’na da Fahrettin Koca’ya da oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 18.8’de kaldı.

EKREM İMAMOĞLU MU KAZANIR, MURAT KURUM MU?

Ekrem İmamoğlu ile eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yarıştığında, Ekrem İmamoğlu yüzde 48.8, Murat Kurum yüzde 30.2 oy aldı. “Ekrem İmamoğlu’na da Murat Kurum’a da oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 20.9 oldu.

EKREM İMAMOĞLU MU KAZANIR, SÜLEYMAN SOYLU MU?

Ekrem İmamoğlu ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yarıştığında, Ekrem İmamoğlu yüzde 51, Süleyman Soylu yüzde 28.5 oy aldı. “Ekrem İmamoğlu’na da Süleyman Soylu’ya da oy vermem” diyenler yüzde 20.6 oldu.

EKREM İMAMOĞLU MU KAZANIR, TEVFİK GÖKSU MU?

Ekrem İmamoğlu ile Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu yarıştığında, Ekrem İmamoğlu yüzde 50.3, Tevfik Göksu yüzde 26.5 oy aldı. “Ekrem İmamoğlu’na da Tevfik Göksu’ya da oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 23.1 olarak gerçekleşti.

EKREM İMAMOĞLU MU KAZANIR, ADİL KARAİSMAİLOĞLU MU?

Ekrem İmamoğlu ile eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarıştığında, Ekrem İmamoğlu yüzde 49.9, Adil Karaismailoğlu yüzde 23.3 oy aldı. “Ekrem İmamoğl’na da Adil Karaismailoğlu’na da oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 26.8 oldu.

EKREM İMAMOĞLU BAŞARILI MI?

Ankete katılanların yüzde 42.6'sı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu başarılı bulurken, yüzde 34.4'ü başarısız gördü. Yüzde 23'lük bir kesim ise Ekrem İmamoğlu'nun başarısını "orta" derece olarak yorumladı.

Ekrem İmamoğlu'nun bir aday olarak çıkması durumunda katılımcıların yüzde 45.5'i "Evet" derken, yüzde 41.8'i "Hayır" dedi ve yüzde 12.7'si kararsız kaldı.

OPTİMAR ARAŞTIRMA’DAN İSMAİL SAYMAZ’A YALANLAMA

Optimar Araştırma şirketi, Ekrem İmamoğlu anketini yalanladı. Gazeteci İsmail Saymaz, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir'in kendisini aradığını ve anketi yalanlamadığını ileri sürdü.

İsmail Saymaz’ın “Optimar Araştırma’ya ait olduğu” iddiasıyla yayımladığı anketle ilgili Optimar şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Optimar kurumsal kanalları tarafından ilan edilmeyen araştırma sonuçlarına itibar edilmemesi ve bu yolla kamuoyunda kafa karışıklığına yol açabilecek manipülatif girişimlere karşı dikkatli olunmasını değerli takipçilerimizden istirham ederiz" denildi. Optimar şirketinin bu açıklamasını, şirketin sahibi Hilmi Taşdemir, X’teki @DasdemirHilmi hesabından paylaştı.

Gazeteci İsmail Saymaz ise X’teki @ismailsaymaz hesabından, Optimar’ın sahibi Hilmi Daşdemir'in X’teki açıklamasını alıntılayarak “bugünkü görüşmesini” hatırlattı ve Hilmi Daşdemir'in anketi daha önce yalanlamadığını belirtti. İsmail Saymaz, "Hilmi bey sabah beni 11.41’de aradınız. Araştırma üzerine konuştuk. Sabah siz 'Böyle bir araştırmamız yok' demediniz. Akşam ne değişti?" sorusunu sordu.

Editör: Mevlüt Peker