İspanya'nın Valencia kentinde bulunan 14 katlı ve 130 daireli bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın meydana geldi. Yangının sürdüğü binada tüm bloklar küle dönerken, vatandaşlar yangından kaçmak için bir balkondan bir diğer balkona atladı. Çıkan yangında en az dört kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

YANGINDA KORKULAN OLDU

Bölgede itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ederken, alevler kısa bir süre sonra bitişiğindeki binaya da sıçradı.

Ispanyada Can Pazari 14 Katli Bina Alev Topuna Dondu 23Subat2024

VİNÇ DEVREYE GİRDİ

Yerel haberlerde, itfaiye ekiplerinin yedinci katta yaşayan bir çift de dahil olmak üzere birçok apartman sakinini vinçler aracılığıyla kurtardığı aktarıldı. Yangının hızla yayılmasıyla beraber ülkede, binanın yapımında kullanılan malzemeler de tartışma konusu oldu. Valencia Endüstri Mühendisleri Koleji’nin başkan yardımcısı Esther Puchades, İspanyol haber ajansı Efe'ye yaptığı açıklamada binayı daha önce incelediğini söyledi.

Ispanyada Can Pazari 14 Katli Bina Alev Topuna Dondu 23Subat2024 2

"DEHŞETE DÜŞTÜM"

Başbakan Pedro Sanchez, X hesabından yaptığı açıklamada, "Korkunç yangından dehşete düşmüş durumdayım. Yangından etkilenen herkese dayanışma dileklerimi ve olay yerinde görev yapan tüm acil durum personeline takdirlerimi iletmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Ispanyada Can Pazari 14 Katli Bina Alev Topuna Dondu 23Subat2024 3

SAHRA HASTANESİ KURULDU

Hemen bir sahra hastanesi kurulan bölgeye, çok sayıda ambulans sevk edildi. Farklı bloklardan oluşan ve 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı binanın bulunduğu bölgede, destek ve koordinasyon birimi oluşturuldu. Yetkililer, sıcak hava ve rüzgarın itfaiyenin işini zorlaştırdığını ifade etti.

Ispanyada Can Pazari 14 Katli Bina Alev Topuna Dondu 23Subat2024 1

YANGIN HALA SÖNDÜRÜLEMEDİ

Binada 130'dan fazla dairenin bulunduğu belirtilirken, yangının henüz söndürülemediği belirtildi.

Editör: Hakan Mutlu