2007 yılında Isparta’da düşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın ait olduğu hava yolu firmasının ortaklarından Yavuz Çizmeci’ye "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası verilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda şüpheli hareketler sergileyen bir kişiyi durdurarak kimlik kontrolü yaptı. İbrahim Özkan adına düzenlenmiş sahte kimlik ibraz eden şüphelinin fotoğrafı polisin dikkatinden kaçmadı. Parmak izi kontrolü yapan polisler, kimliğin sahte olduğunu ve şüphelinin Yavuz Çizmeci olduğunu tespit etti.

17 YILDIR FİRARİ OLARAK ARANIYORDU

Isparta'da 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın sahibi ve havayolu şirketinin ortaklarından  olan Yavuz Çizmeci, 17 yıldır firari olarak aranırken Gaziantep’e gitmek için geldiği İstanbul Havalimanı'nda yakayı ele verdi.

Yavuz Izmeci2

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

11 yıl 8 aylık kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle gözaltına alınan Çizmeci hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan da soruşturma başlatıldı. Çizmeci, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu