Filistin'in Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed Ziyara, İsrail'in son dönemde Gazze Şeridi'ne yönelik artan saldırıları nedeniyle çok sayıda konutun hasar gördüğünü açıkladı.

İsrail güçlerinin 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucu, yaklaşık 200 bin evin hasar gördüğünü ifade eden Ziyara, bu rakamın Gazze'deki konutların yüzde 25'ini oluşturduğuna vurgu yaptı.

DEVASTASYON: "BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ SUÇLAR”

Gazze'deki saldırıları "tarihte nadiren rastlanan suçlar" olarak tanımlayan Ziyara, açıklamasında derin bir endişeyle şu noktalara değindi:

"İsrail güçleri, Gazze'deki bazı ailelerin tamamını ortadan kaldırdı. Bazı yaşam alanlarını, içindeki sivillerle birlikte yerle bir etti. Bu süreçte hastaneler, camiler, fırınlar, su temin noktaları, pazar yerleri, okullar ve diğer eğitim merkezleri de büyük zarar gördü."

Ziyara, Gazze'nin temel yaşam kaynaklarının hızla tükendiğini, sivil halkın hem bombardımanların yarattığı tehlike hem de temel ihtiyaçların eksikliği nedeniyle ölüm riski altında olduğunu vurguladı.

Ziyara, eğer saldırıların şiddeti aynı şekilde sürerse binlerce masum insanın hayatını kaybedebileceği konusunda uyardı.

ÖNEMLİ BİLGİ: 12.000 TON PATLAYICI

Gazze yönetiminin medya biriminden 24 Ekim tarihinde yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bu da kilometrekare başına ortalama 33 ton patlayıcı anlamına geldiği belirtildi.

Kaynak: AA