Gazze Şeridi'nde Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail güçlerinin deniz yoluyla düzenlemeye çalıştığı operasyonu engellediklerini bildirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, "İsrail kuvvetlerinin Cuma sabahı Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesindeki sahile operasyon girişimi gerçekleştirdiği" vurgulandı. Açıklamaya göre, İsrail güçlerinin fark edilmesiyle çatışma başladı ve İsrail havadan destek vererek, geri çekilen birliğini güvence altına aldı. Bu sırada, İsrail güçleri bazı mühimmatlarını sahada bırakarak geri çekildi.

İSRAİL'DEN OPERASYON ONAYI

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki deniz operasyonunu gerçekleştirdiklerini kabul etti. Resmi açıklamada, operasyonun Hamas'ın askeri bölgelerini ve deniz komando birimini hedef aldığı savunuldu. İsrail ordusu, donanma ve hava kuvvetlerinin bu operasyona katıldığını ve askerlerin hedeflerine ulaştıktan sonra geri çekildiklerini iddia etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaşanan silahlı çatışmanın görüntülerini de paylaştı. Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye yönelik kara harekatının, uygun koşullar oluştuğunda gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Kaynak: AA