İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde son bir gün içerisinde 450'den fazla noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiklerini ve bölgedeki kara harekâtlarını yoğunlaştırdıklarını duyurdu.

Gazze'ye 7 Ekim'de başlatılan saldırılar, uluslararası toplumun ateşkes taleplerine karşın artan bir şiddetle devam ediyor.

Ordudan edinilen bilgilere göre, son 24 saat içinde savaş uçaklarıyla 450'den fazla hedef vuruldu. Bu hedefler arasında Hamas'ın silahlı unsuru olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait komuta noktaları ve gözlem yerlerinin bulunduğu belirtildi.

Aynı açıklamada, Gazze'deki kara birliklerinin operasyonlarını daha da genişlettikleri bilgisi paylaşıldı.

ORDU: İKİ ASKERİMİZ YARALANDI

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırılar sırasında bir subayın ciddi şekilde, diğer bir askerin ise hafif yaralandığını ifade etti. Subayın, atılan havan mermisi nedeniyle ciddi yaralar aldığı, diğer askerin ise Gazze'nin kuzeyinde meydana gelen bir çatışma sırasında hafif yaralandığı bildirildi.

GAZZE'DE İLETİŞİM KESİLDİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki tüm iletişim kanalları durma noktasına geldi. Ayrıca Gazze'de bulunan en büyük sağlık kuruluşu olan Şifa Hastanesi de saldırıların hedefi oldu.

GAZZE CEPHESİNDE ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Hamas'ın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından İsrail, Gazze'ye kapsamlı bir hava harekâtı başlattı. Gazze'den İsrail'e düzenlenen saldırılarda 310 asker ve 1400 sivil yaşamını yitirirken, Gazze'de ise 3 bin 195 çocuk, 1863 kadın dahil toplamda 7 bin 703 kişi hayatını kaybetti. Buna ek olarak, 19 bin 743 kişi yaralandı.

Batı Şeria'da ise İsrail askeri ve yerleşimcilerinin saldırıları sonucu 111 Filistinli öldü, 1900'den fazla kişi yaralandı. Bu süre zarfında, İsrail'in saldırılarında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA GERGİNLİK

8 Ekim'den itibaren İsrail-Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda, Hizbullah, İslami Cihad Hareketi ve Hizbullah'a bağlı diğer gruplardan toplam 51 militan yaşamını yitirdi. Ayrıca 4 sivil, bu çatışmalar sonucu hayatını kaybetti. Lübnan tarafından gelen saldırılarda ise 3 İsrail askeri ve bir sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA