Hamas, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'na giden ve içerisinde ağır yaralıları taşıyan ambulansı hedef aldığını açıkladı. Konu ile ilgili Hamas'tan yapılan açıklamada, "İsrail, Gazze'den güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru giden ve ağır yaralı insanları taşıyan bir ambulans konvoyunu hedef aldı" ifadelerine yer verildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı da "İsrail'in El Şifa Hastanesi'nin girişine düzenlediği saldırıda çok sayıda insan öldü ve onlarca kişinin yaralandı" diye bildirdi. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, "Kızılhaç ve Kızılay'ı bilgilendirdik, tüm dünyayı bilgilendirdik, o kurbanlar o ambulanslarda can verdi. Bu bir tıbbi konvoydu" ifadelerini kullandı. Ayrıca El Kudra, saldırıya uğrayan tıbbi konvoydaki ambulansların her birinin ortalama 15 ila 20 yaralı taşıdığını aktardı. 

israil-gazze-deki-ambulans-konvoyunu-vurdu-3kasim2023-2

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA 

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın El Şifa Hastanesi önündeki ambulans konvoyunun vurulduğu yönündeki açklamalarını incelediğini bildirdi.

YARALILARIN MISIR'A GÖNDERİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, çok sayıda yaralının Mısır'da tedavi olmak üzere güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru ambulanslarla yola çıkacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA