İsrail’in İran’ın Şam’daki Büyükelçilik saldırısından sonra misilleme bekleniyordu. ABD’nin açıklamaları ve bazı Batı ülkelerinin aldığı tedbirlerin ardından İsrail’deki bazı yetkililerin evlerini terk ettiği öğrenildi.

Iranihaa

KAMİKAZE İHA’LAR UÇUŞTA İDDİASI

Sosyal medya platformu X'te yayılan haberlere göre İran’dan beklenen misillemenin yapılmaya başlandığı ve kamikaze İHA’ların Irak hava sahasında uçtuğu iddia edildi.

İRAN BASININDAN DOĞRULAMA

İran basınından yapılan açıklamaya göre saldırı iddiası doğrulandı. “İran İsrail’e İHA saldırısı başlatmıştır.” denildi.

"KARŞILIK VERECEĞİZ" AÇIKLAMASI

İran Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İran’a saldırmak için hava sahasını ve topraklarını İsrail’e açan herkese karşılık vereceğiz” ifadeleri kullandı.

İSRAİL BAŞBAKANI’NIN UÇAĞI İNİŞ YAPAMIYOR

Öte yandan çıkan haberlere ek olarak İsrail Başbakanı’nın uçağının da İran drone'ları tarafından vurulmaya çalışıldığı söylentiler arasında yer aldı.

İşte anbean yaşananlar...

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

23.57: İran Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı." denildi.

23.41: Beyaz Saray: İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı. İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek

23.36: Irak, İran'dan İsrail'e yönelik başlatılan İHA saldırılarının ardından hava sahasını kapattığını duyurdu.

23.30: İsrail devlet televizyonun iddialarını ekrana taşıyan İran devlet televizyonu, İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldığını duyurdu.

Netanyahuaçıklama

NETANYAHU’DAN AÇIKLAMA

23.10: İşgalci İsrail’in Başbakanı Netanyahu, “Savunma sistemlerimiz konuşlandırılmış durumda, hem savunma hem de saldırı açısından her türlü senaryoya hazırız.” açıklamasında bulundu.

İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU RESMEN DUYURDU

22.59: İsrail ordusu, İran'ın, insansız hava aracı (İHA) saldırısı başlattığını, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin dronları izlediğini açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın açıklamasında, İran'dan havalanan onlarca İHA'nın İsrail'e doğru ilerlediğini duyurdu. İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin İsrail'e ulaşması saatler sürebilecek İHA'ları takip ettiğini belirten Hagari, ülke genelinde GPS sisteminde bozulmalar yaşanabileceğini aktardı. Hagari, İsrail'deki saldırı alarmlarının İHA'ların ancak hedeflere yöneldiğinde çalacağını belirterek, İHA'ları bir an önce önlemeye çalışacaklarını belirtti. İsrail devlet televizyonu KAN, Hagari'nin açıklamasından önce, İran'ın onlarca İHA ile İsrail'e saldırı başlattığını duyurmuştu. İsrail makamları saldırıların askeri hedeflere düzenlenmesini değerlendirdi. İsrail savaş kabinesi ve ardından güvenlik kabinesinin bu gece Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda toplanacağı aktarıldı.

22.51: Ürdün, "bölgedeki tehlikelerin artması" nedeniyle hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak kapatılacağını açıkladı.

EL CEZİRE: İRAN PAZAR SABAHI SALDIRACAK

Öte yandan El Cezire, çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberle İran'ın pazar günü sabah erken saatlerde İsrail'e saldırma olasılığının yüksek olduğunu aktarıldı.
 

Editör: Kübra Şenal