İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarına aralıksız devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana, kadın ve çocuk demeden sivilleri katletmeye devam eden İsrail ordusu, bir saldırıda Lübnan'a düzenledi. Gerçekleşen hava saldırısında, Hizbullah'ın üst düzey komutanları hedef alınırken, Hizbullah'ın Nasır Birliğinden ve İsrail'e tanksavar füzeleri fırlatılmasından sorumlu olan Hassan Hüseyin Selami, öldürüldü.

HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusundan saldırıya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Selami'nin Lübnan'ın güneyine düzenlenen hava saldırısıyla öldürüldüğü belirtildi. Selami'nin Hizbullah bünyesindeki Nasır Birliğinden ve İsrail'e tanksavar füzeleri fırlatılmasından sorumlu olduğu aktarıldı. Güvenlik kaynakları, Selami'nin Hizbullah'ın askeri kanadında tugay komutanı rütbesinde olduğunu kaydetti.

HİZBULLAH DOĞRULADI

Öte yandan, Hizbullah da yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Mecadil beldesine düzenlenen saldırıda Selami'nin öldürüldüğünü doğruladı. İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda öldürülen Hizbullah mensubu sayısı 218'e yükseldi.

 İSRAİL'E 60'A YAKIN FÜZE ATILDI

Hizbullah'tan yapılan bir başka yazılı açıklamada, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine İsrail'in düzenlediği saldırılara karşılık olarak işgal altındaki Golan Tepelerindeki bir askeri üssün 60'a yakın katyuşa füzesiyle hedef alındığı duyuruldu.