Filistin merkezli El-Aksa televizyonunda yer alan habere göre İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesinin girişini bombaladı. Saldırı sonucu Çocuk Hastanesinde ölen ve yaralananların olduğu bilgisi aktarıldı.

CAMİYE VE SU DEPOSUNA SALDIRI

Savaş uçaklarının aynı zamanda yoğun nüfuslu Es-Sabra Mahallesinin merkezindeki bir camiyi ve Refah kentinin doğusunda birçok mahalleye su sağlayan bir su deposunu da bombaladığı bildirildi.

Görgü tanıklarına göre İsrail ordusu, Refah'ta deniz kıyısındaki balıkçı teknelerini hedef aldı ve Filistinlilere ait teknelerde yangın çıktı.

İSRAİL ORDUSU GAZZE ŞEHRİ'NDEKİ TEK ELEKTRİK KAYNAĞINI VURDU

İsrail ordusu, Gazze Şehri'nde kalan halkın tek elektrik kaynağı olan güneş panellerini ve Gazze'deki El-Vefa Hastanesinin ana elektrik jeneratörünü de hedef alarak hizmet dışı bıraktı.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE YOĞUN HAVA VE KARA SALDIRISI

İsrail, gece boyunca Gazze'nin kuzeyi ile güneyindeki farklı kentlere karadan ve havadan saldırdı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki En-Nasr ve Şeyh Rıdvan mahallelerinde sivillerin yaşadığı evleri bombaladı.

Gazze'nin batısı ile kuzeyindeki Eş-Şati ve Cebaliya mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun kentlerinde, güneyde ise Han Yunus ve Refah kentlerinde çok sayıda ev bombalandı. Saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralanan oldu.
 

Kaynak: AA