Nasıra bölgesinde popüler bir oyuncu ve internet fenomeni, "yasaklanmış bir örgütü destekleyen ve ayrıştırıcı içerikli" sosyal medya paylaşımları nedeniyle İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

ÖZGÜRLÜĞÜNE KISITLAMA GELİYOR MU?

Yetkililer, bu tanınmış kişinin Arap topluluğu üzerinde ciddi bir etkisi olduğuna işaret ederek, gözaltı sürecinin uzatılması için Nasıra Mahkemesi'ne müracaat edeceklerini belirtti.

YEREL MEDYADAN İDDİALAR

Yerel basın, bu şahsın, tanınmış Filistinli oyuncu Maisa Abd Elhadi olduğunu ve "Hamas'ı destekleyici" içerikler nedeniyle gözaltına alındığını yazdı. Maisa Abd Elhadi, Gazze sınırında Hamas'a mensup birimlerin İsrail güvenlik bariyerini buldozerle yıktığı anın videosunu, "Hadi, Berlin stiliyle!" ifadeleriyle sosyal medya üzerinden yayınlamıştı.

ÖNCEKİ OLAYLAR

17 Ekim tarihinde de Dellal Ebu Amine adındaki Filistinli bir müzisyen, "Filistin'e olan desteğini belirten ve İsrail'e eleştirel" içerikler paylaştığı için Nasıra'da gözaltına alınmıştı.

ÖNE ÇIKAN BİR TREND

7 Ekim'de İzzeddin el-Kassam Tugayları (Hamas'ın silahlı birimi) tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından, İsrail'de yaşamakta olan Filistinli vatandaşlar, "İsrail'e karşıt" olarak değerlendirilen paylaşımlar yapmaları sebebiyle artan bir şekilde gözaltına alınmaya başladılar.

Kaynak: AA